Home » Overige » Een goede laatste herdenking

Een goede laatste herdenking

Als nabestaanden voelt het heel vervelend als je geen goed afscheid hebt kunnen nemen van je dierbare. Hierdoor kunnen dingen niet gezegd zijn tegen die persoon, of dingen die niet  gedaan zijn voor die persoon extra vervelend voelen. Ook kan het voelen alsof je dingen onaf gehandeld hebt laten gaan. Zorg er daarom voor dat je altijd van een persoon goed afscheid neemt. Ook al ga je maar weg voor een paar dagen. Je weet namelijk nooit wat er in de tussenliggende dagen kan gebeuren. Als je nou geen goed afscheid hebt kunnen nemen van je dierbare, is het natuurlijk wel belangrijk dat je een goede laatste herdenking heeft.

Werk volgens een lijstje

Het is erg onverantwoord om in deze tijd als een gek dingen te lopen regelen. Je werkt dan namelijk niet een bepaalde volgorde, en weet uiteindelijk niet meer wat je wel en niet gedaan hebt voor de uitvaart van je dierbare. Maak daarom een lijstje met alle dingen die gedaan moeten worden. Het is natuurlijk gemakkelijker als de overledene een lijstje heeft gemaakt met de wensen die hij of zij graag uitgevoerd wilt hebben tijdens de uitvaart. Dit is natuurlijk niet mogelijk als de overledene dit niet gedaan heeft.

Schakel een uitvaartorganisatie in

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je in deze moeilijke tijd niet alles zelf kunt. Het kan daarom fijn zijn dat je een uitvaartorganisatie inschakelt die je helpt met het regelen van allerlei zaken met betrekking tot het regelen van de uitvaart. Uitvaartcooperatie is een bedrijf dat veel ervaring heeft met het regelen van uitvaarten, maar ook met het begeleiden van de nabestaanden van de overledene.

Rate this post

Plaats een reactie