Home » Games » Glutenvrije traktaties voor in de klas

Glutenvrije traktaties voor in de klas

Het is zover, je zoon of dochter is jarig. Voor je kind een groot feest, want hij of zij mag in de klas trakteren. Er zijn genoeg leuke traktaties te bedenken. Echter, wat doe je als je van de juf te horen krijgt dat er een kind is die een glutenintolerantie heeft? Dat betekent dat er glutenvrije traktaties moet komen. Je wilt natuurlijk wel dat alle kindjes hetzelfde krijgen. Geen paniek, deze traktaties zijn makkelijk te maken. Maar, weet je wel precies wat een glutenintolerantie inhoudt?

Glutenintolerantie

Als mensen met een glutenintolerantie producten eten waar gluten inzitten dan beschadigen ze het  slijmvlies van de darmen. Dit heeft als gevolg dat de dunne darm niet goed in staat is om te functioneren. Hier kan je op den duur behoorlijk veel last van krijgen. Soms kan je na een verkeerde maaltijd al op de kop staan van de buikpijn. Op het moment dat je dunne darm flink beschadigd is neemt deze nauwelijks nog voedingstoffen op. Dit is allesbehalve positief voor je gezondheid.

Glutenvrije producten

Terugkomend op de glutenvrije traktaties. Je begrijpt nu vast wel dat iemand met een glutenintolerantie absoluut geen gluten binnen mag krijgen. Neem daarom even de tijd om aandacht te besteden aan de traktaties. Glutenvrije producten kan je in de supermarkt herkennen aan het glutenvrije logo. Zie je dit logo op de verpakking staan, dan ben je er honderd procent zeker van dat er geen gluten inzitten. Glutenvrije snoepbeertjes, framboosveters, lolly’s, je kunt het zo gek niet bedenken of het wel glutenvrij. Genoeg snoepgoed om leuke en lekkere glutenvrije traktaties te maken.

Ideetjes voor glutenvrije traktaties

Tijd om je creativiteit er op los te laten. Neem eens een kijkje op Pinterest en je vindt talloze ideeën. Wil je zoon graag iets geks en stoers, dan zijn spinnen misschien wel een leuk idee. Je maakt heel simpel met twee koekjes het lichaampjes. Met dropveters of een andere smaak kan je de pootjes maken. Een paar oogjes erop en de spinnen zijn klaar. Is je dochter een echte prinses? Ga dan een middag heerlijk aan de knutsel om sieraden te maken. Allerlei verschillende soorten glutenvrije snoepjes aan een frambozenveter en je hebt een mooie ketting. Maak er creatieve traktaties van!

Rate this post

Plaats een reactie