Home » Auto » Geld besparen met rijlessen

Geld besparen met rijlessen

verkeersschool-society-amstelveenWist je dat het landelijk gemiddelde op ongeveer 40 uur rijlessen staat? Rijlessen nemen is een dure aangelegenheid maar er zijn wel degelijk mogelijkheden om hierop te besparen. De kwaliteit van de rijschool en dus de rijinstructeur zijn bepalend. Laten we daarom daarmee beginnen.

Inschrijven bij een goede rijschool

inschrijvenHet lijkt de normaalste zaak, rijlessen volgen bij een goede rijschool. Maar veel mensen letten eerder op de prijs dan op de kwaliteit. Niet verstandig. Want des te beter de rijschool is, des te minder rijlessen heb je nodig voordat je het rijexamen haalt. Dat levert een aanzienlijke besparing op! Neem contact op met meerdere rijscholen en ga na wat hun resultaten zijn. Je kunt alle resultaten en zelfs het slagingspercentage van iedere Nederlandse rijschool bekijken op de website van het CBR. Ga daarvoor naar rijschoolgegevens.nl Probeer ook na te gaan welke opleidingsmethoden de rijscholen hanteren en waarin ze uniek zijn.

 

Neem veel lessen achter elkaar!

We raden je aan om te proberen zoveel mogelijk rijlessen achter elkaar te nemen. 1 rijles per week is eigenlijk al te weinig. Autorijden moet in je genen gaan zitten… Je onthoud situaties veel sneller wanneer je dit maar voldoende herhaalt en wanneer er zo min mogelijk tijd tussen zit. Probeer daarom samen met je rijinstructeur al ver in het vooruit minimaal 2 rijlessen per week in te roosteren. Het liefst 3. Verder blijkt dat 1 uur rijles volgen minder effectief is dan 1.5 tot 2 uur. Als je deze tips opvolgt heb je minder rijlessen in totaal nodig en dat levert je een flinke besparing op!

 

Rijles volgen op verschillende tijdstippen

rijles-nemenHet klinkt misschien bijzonder, geld besparen op rijles door te oefenen op random tijdstippen… Maar het kan wel degelijk iets uitmaken! In de ochtend, middag of avond is het verkeer altijd weer anders. Je weet nooit lang van te voren op welk tijdstip je moet ‘afrijden’. Probeer in elk geval vooral zoveel mogelijk rijlessen in te plannen op drukke tijdstippen zoals tijdens de ochtend- of avondspits. Daarmee doe je de meeste ervaring op en leer je sneller én heb je dus minder rijlessen nodig!

 

Op zoek naar een rijschool in Amstelveen? Verkeersschool Society werkt in Amstelveen en omstreken. Zoek je een rijschool met een bijzonder hoog slagingspercentage, zoek dan niet verder. http://www.verkeersschoolsociety.nl/

Plaats een reactie