Home » Huis » Gekte op de Amsterdamse woningmarkt

Gekte op de Amsterdamse woningmarkt

Wie een woning zoekt in Amsterdam heeft het hoogst waarschijnlijk al ervaren: het is dringen geblazen op de Amsterdamse woningmarkt. Amsterdam begint op deze manier een beetje op London te lijken. De prijzen stijgen niet alleen, maar woningen die te koop staan zijn binnen een kort tijdsbestek alweer verkocht aan de volgende woning eigenaar. Ook is de hypotheek rente nog steeds bizar laag ten opzichte van voorgaande jaren.

Cijfers huis verkoop

Er is sprake van meerdere kwartalen achter elkaar een hogere verkoop in de Amsterdamse woningmarkt. Zodoende werd in het laatste kwartaal van 2014 21,9% meer huizen verkocht dan in het kwartaal daarvoor (Q3 2014). Zo werden er in Q4 van 2014 maar liefst 3.149 huizen verkocht.

Ook de prijs is flink gestegen: in Q3 2014 steeg de prijs maar liefst met 6.6% tot een gemiddelde van €251.000,-. Ook de prijs van een vierkante meter in Amsterdam is enorm gegroeid; maar liefst €3.350 voor een vierkante meter.

Verhuurmakelaar Amsterdam

Kortom het is erg lastig om een huis te vinden (lees: te kopen) in Amsterdam. De oplossing is dan ook simpel voor de meeste mensen: een huis huren. Je ziet dan ook nog steeds een grote toename in het aantal mensen dat een huis huurt in omgeving Amsterdam. Dus stel je hebt een huis in Amsterdam, maar je weet niet zo goed hoe je dat moet verhuren? Dan is het erg handig om een verhuurmakelaar in te schakelen. Wij hebben hele goede ervaring met Principle Vastgoed; dus profiteer van de gekte op de Amsterdamse woningmarkt met een verhuurmakelaar Amsterdam.

Rate this post

Plaats een reactie