Home » Cultuur en maatschappij » Gastouders en de voordelen hiervan

Gastouders en de voordelen hiervan

Vandaag de dag is het haast noodzakelijk om als gezin beide te werken om een goed inkomen te genieten. Dit is op zich geen probleem natuurlijk, maar wanneer er kinderen komen of al in het spel zijn, dan wordt het natuurlijk een ander situatie. Als je kinderen hebt en je bent beide aan het werk moeten ze toch ergens terecht kunnen. En je wilt uiteraard dat ze op een vertrouwde plek zijn zodat je hier geen zorgen over hebt. Heb je een oppas, wellicht één van de oma’s of een ander familielid. Dit is vaak geen probleem als het gaat om één of twee dagen, maar als je beide vijf dagen aan het werk bent dan kan het misschien teveel zijn. Op dit moment zul je een andere oplossing moeten vinden. Op dit moment kun je denk aan bijvoorbeeld een kinderdagverblijf.

Kinderdagverblijf

Je kunt je kind of kinderen heel goed naar een kinderdagverblijf brengen. Hier zijn meestal meerdere groepen verdeeld over bepaalde leeftijden. Kinderen kunnen hier veel leren en hebben het hier over het algemeen altijd goed naar hun zin. Kinderen moeten leren wachten op elkaar en kinderen die bij een kinderdagverblijf zitten worden al snel zelfstandig en zijn vrij sociaal. Echter is het wel zo dat ook een kinderdagverblijf geld kost. En ze zijn vrij duur. Daarbij komt ook dat er betaald wordt per half jaar of jaar. Heb je dan vakantie dan betaal je uiteindelijk ook voor deze periode. Dit is natuurlijk niet echt flexibel. Er zijn ook andere oppas mogelijkheden.

Gastouder

Er zijn ook zogenaamde gastouders. Bij gastouders komen over het algemeen minder kinderen dan bij een kinderdagverblijf. Gastouders moeten ook aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat ze gastouder kunnen worden en hierdoor zijn ze ook heel vertrouwd. Een groot voordeel is dat je bij gastouders flexibel met de tijd kunt zijn en dit zie je ook terug aan de betalingen. Je hoeft immers alleen te betalen voor de uren dat je kind bij de gastouder is. Daar komt dat gastouders net als kinderdagverblijven een certificaat moeten hebben voor EHBO aan kinderen. Een andere voorwaarde is dat ze zich moeten registreren bij een gastouderbureau. Dit gastouderbureau moet weer op de lijst staan bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

Rate this post

Plaats een reactie