Home » Games » Game console vergelijken

Game console vergelijken

Er zijn vandaag de dag maar 2 game consoles die echt tellen.
De Xbox One en de PlayStation 4. Waarom zou je een PS 4 kopen of Xbox One? Wat zijn de verschillen tussen de twee game consoles?

Beste game console de Playstation of de Xbox?

game consoleWat is beter een Playstation of een Xbox? Opzich geen vreemde vraag, het gaat immers om apparaten van 400 euro waar je jaren mee kan doen. En, als je een fanatieke gamer bent die een uurtje per dag gamed zit je na 3 jaar al gauw 45 dagen achter een console. Aan spelletjes geef je ook nog eens geld uit, iets tussen de 20 en 70 euro per stuk. Er gaat dus erg veel tijd en geld in een dergelijke vorm van entertainment zitten. Als je van te voren weet wat de beste console is, zul je gezien het geld en de tijd die je erin steekt, niet kiezen voor de console die net iets minder is.

Hardware van de PS4 en de Xbox One
De PS4 en de Xbox One hebben veel meegemaakt. Sinds de eerste Playstation is de hardware duizenden malen krachtiger geworden. Hetzelfde geldt voor de Xbox, de hardware die de nieuwste Xbox gebruikt is veel sneller en kleiner dan de eerste.

De Xbox One heeft 8 GigaByte DDR3 RAM aan boord, met een AMD processor die van maar liefst van 8 kernen is voorzien. Daarnaast heeft de Xbox One standaard een 500 GigaByte harde schijf en een blu-ray speler.

De Playstation 4 is voorzien van 8 GB aan GDDR5 RAM, met speciaal voor de Playstation gemaakte processor bestaande uit acht x86-64-kernen. De PS4 heeft standaard een 500 GB harde schijf en heeft een blu-ray speler.

Hardware conclussie: De Playstation heeft GDDR5 RAM, wat sneller is dan de DDR3 RAM gebruikt in de Xbox One. Daarnaast is de GPU, wat staat voor (graphics processing unit) van de Playstation 4 een stuk beter. De PS4 heeft een 1.84 TeraFlops core, terwijl de Xbox One het moet stellen met een 1.2 TeraFlops core. Een groot verschil dat veel uitmaakt helemaal gezien het feit dat het om de grafische processors van de game consoles gaat.

Verschil in spelletjes?

Veel grote titels die zijn uitgebracht, zijn niet voor een soort game console gemaakt.
Een spelletjes ontwikkelaar maakt een groot spel meestal voor de PC, de Playstation en de Xbox.
Als een PC over hardware beschikt van een paar duizend euro, ziet een spelletje er meestal het beste uit op de PC. Maar tussen de Playstation 4 en de Xbox One? Wie wint er dan? Daar moet je zelf over oordelen. Het verschilt van spel tot spel. Sommige gamers zweren hoog en laag dat een bepaald spel er veel beter uitziet op de PS, andere gamers houden het bij de Xbox.

Rate this post

Plaats een reactie