Home » Overige » Ga voor duurzaam ondernemen en bespaar geld

Ga voor duurzaam ondernemen en bespaar geld

Als ondernemer wil je natuurlijk zo veel mogelijk geld besparen, zodat een zo groot mogelijk deel van de omzet van jouw bedrijf uiteindelijk bijgeschreven kan worden als winst. Veel ondernemers besparen geld door zo min mogelijk te investeren in de ontwikkeling van hun bedrijf, maar dit is niet verstandig. Door te bezuinigen op de ontwikkelingen in het bedrijf bespaar je namelijk wel geld, maar dit gaat ten koste van jouw bedrijfsresultaten. Wil je geld besparen zonder je eigen bedrijf tegen te werken, dan kun je dit beter op een andere manier doen. Bespaar bijvoorbeeld geld op de vaste lasten door slim in zakelijke energie te investeren en je kunt honderden euro’s per jaar besparen.

Zakelijke energie: wat is dat?

Een zakelijk energiecontract is een energiecontract dat op de naam van een bedrijf staat en door een ondernemer wordt afgesloten. Het betreft energie die afgenomen wordt om het bedrijf draaiende te houden, bijvoorbeeld door de lichten aan te kunnen zetten, machines en apparaten te kunnen gebruiken en de verwarming aan te kunnen zetten als het koud is. Als eigenaar van een eenmanszaak kun je de energie ook in je woning gebruiken als je vanuit huis werkt, maar doorgaans gaat het om een energiecontract dat voor een bedrijfspand wordt afgesloten.

De voordelen van een zakelijk energiecontract

Het afsluiten van een zakelijk energiecontract is doorgaans voordeliger dan het afsluiten van een energiecontract voor particulieren. Dit komt omdat je geen btw hoeft te betalen over de energie die je gebruikt en omdat je de kosten van de energierekening bovendien als bedrijfskosten kunt rekenen. Dit betekent dat je belastingtechnisch beter uitkomt als je een zakelijk contract afsluit, simpelweg omdat je minder belasting hoeft te betalen over de door jou gemaakte winst. Ben je ondernemer en wil je een nieuw energiecontract afsluiten, dan is het afsluiten van een zakelijk energiecontract vrijwel altijd voordeliger.

 

Rate this post

Plaats een reactie