Home » Hobby en vrijetijd » Wat ga jij doen met Hemelvaart?

Wat ga jij doen met Hemelvaart?

terrasHemelvaartsdag, een officiële vrije dag waar veel mensen nog een dagje aanplakken zodat ze lekker lang weekend hebben. Met een beetje geluk is het ook dit jaar weer heerlijk weer en kun je deelnemen aan een leuk buitenevenement. Omdat er jaarlijks veel te doen is worden hier een aantal leuke activiteiten beschreven voor as donderdag.

Food Truck Festival TREK – Rotterdam

Houd je van lekker eten met vrienden onder het genot van een drankje en gezelligheid? Dan is het Food Truck Festival Trek in Rotterdam misschien wel een aanrader voor jou. Van 14 tot en met 17 mei vind je tientallen mobiele keukens met lekker eten en drinken in het Rotterdamse Vroesenpark. Het park wordt één groot openlucht restaurant waar je heerlijk kunt eten en kunt genieten van live muziek en kunst. Het festival is gratis en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of de auto. Parkeren in Rotterdam is geen probleem.

Breda Jazz Festival

Jaarlijks wordt de binnenstad van Breda in de week van Hemelvaart een waar paradijs voor de jazzliefhebbers. Zowel binnen als buiten hoor je overal jazzmuziek. Het publiek is erg divers, jong en oud komen af op de 185 optredens op 8 verschillende podia. Jaarlijks trekt dit evenement ruim 250.000 bezoekers. Het Jazz Festival is toegangelijk voor iedereen en er zijn verder geen kosten aan verbonden.

Jannarok – Diepenheim

Al 17 jaar lang wordt Jannarok in het Overijsselse Diepenheim georganiseerd. Jannarok is een gratis muziekfestival. Jaarlijks staan er tientallen bands op het programma en de avonden voorafgaand aan het evenement strijden lokale bands om een plekje te bemachtigen op het hoofdpodium. Het publiek kiest, dus laat je stem horen als je in de buurt woont. Zoals hierboven al beschreven is het een gratis evenement, dus een kijkje nemen kan nooit kwaad als je in de buurt bent.

Hemels – Leeuwarden

Ben je op zoek naar een spectaculair feest? Dan is misschien het festival Hemels wel wat je zoekt, op het Oldehoofsterkerkhof in de stad wordt jaarlijks een groot dansfeest georganiseerd. Dj’s als Mental Theo en Ummet Ozcan laten je de hele dag lekker uit je dak gaan. Een kaartje aan de deur kost voor 17:00 uur €7,50 en na 17:00 uur €10.

Rate this post

Plaats een reactie