Home » Educatie en werk » Franchise bedrijf overnemen

Franchise bedrijf overnemen

Lijkt het jou wel wat om een franchise bedrijf over te nemen? Maar zou je hier graag wat meer informatie over willen? Lees dan hier verder.

Wat is een franchise bedrijf?

Een franchise bedrijf is een onderneming die te herkennen is aan zijn naam en het bijbehorende logo. Zo’n onderneming bestaat vaak uit verschillende ketens. De eigenaar van zo’n onderneming noem je een franchisegever, hij is de eigenaar van de formule. Een franchisenemer is een gebruiker van de formule, dus iemand die de onderneming met dezelfde naam tegen een bepaalde vergoeding mag exploiteren. Het franchise bedrijf is dus dan eigendom van de franchisenemer.

Voordelen van een franchise bedrijf

Het is best aantrekkelijk om een franchise bedrijf over te nemen. Als je namelijk zelf uit het niets een eigen bedrijf gaat starten, dan zal het jaren duren voordat je eenmaal naamsbekendheid hebt opgebouwd. De eerste jaren moet je jezelf als bedrijf echt nog gaan bewijzen, en je moet moeite doen om een vaste klantenkring op te bouwen.

Naamsbekendheid

Als je voor een franchise bedrijf gaat, heb je hier geen last van. Het publiek is namelijk al bekend met de formule van de onderneming die je start. Je hoeft dus geen moeite meer te doen om naamsbekendheid op te bouwen, want die heeft de formule al. En daarnaast heb je vaak ook al een vaste klantenkring, dus daar hoef je dan ook geen moeite meer voor te doen.

Franchise bedrijf overnemen

Lijkt het jou na deze informatie wel wat om zo’n franchise bedrijf over te nemen? Maar weet je nog niet waar je moet zoeken? Er zijn sites waar franchise bedrijven ter overnamen aangeboden worden. Op zo’n site kun je dus een lijst vinden met franchise bedrijven die beschikbaar zijn voor overname. Vaak zijn deze franchise bedrijven op sector georganiseerd, je kunt dus gemakkelijk zoeken.

Rate this post

Plaats een reactie