Home » Niet gecategoriseerd » Fouten die je maakt met het filmen met je mobiel

Fouten die je maakt met het filmen met je mobiel

Camera’s begeven het nog wel eens bij een mobiele telefoon. Wanneer er meer mankementen optreden kiezen mensen ervoor om een nieuwe telefoon te kiezen. Een Refurbished iPhone bijvoorbeeld. En dan komen de leuke momenten want je hebt de camera natuurlijk gemist en zo een leuke momenten die je niet meer terug kunt kijken. Dus je gaat actief weer filmen met je nieuwe iPhone. Waar je niet van bewust bent is dat ook jij fouten maakt met het filmen. Daarom een aantal tips om toch de beste kwaliteit te krijgen!

Verticaal filmen

Veel mensen filmen verticaal. Dit is eigenlijk heel vreemd. Waarom een klein lang beeld terwijl je alles beter kunt zien wanneer je de telefoon horizontaal vasthoud. Het zou toch ook vreemd zijn wanneer je de televisie ineens verticaal zet? Dus om het beste beeld te krijgen dat je nog een beetje op kunt maken wat er allemaal gebeurt op dat scherm, film horizontaal!

Problemen met de lens of je vinger die ervoor zit

Wanneer je iets wilt gaan filmen wil je ook echt zien wat je aan het filmen bent. Voordat je gaat filmen is het wel belangrijk dat je even kijkt of alles is zoals het hoort. Denk er dus aan dat de lens vetvrij is en dat er geen pluisjes verstopt zitten die jouw beeld kunnen verpesten. Dit zorgt namelijk voor een wazig beeld. Zou zonde zijn als je net iets belangrijks aan het opnemen bent! Denk trouwens ook even aan je vingers. Het komt namelijk nog wel eens voor dat je vinger op een mysterieuze manier voor de lens beland waardoor je dus niks meer aan het filmpje hebt behalve geluid.

Filmen op het juiste tijdstip

We kijken altijd en overal filmpjes. Is het niet op je mobiel als je op de wc zit, dan bekijk je ze wel onder het werk of in de trein en natuurlijk ook gewoon thuis op de bank. Veel filmpjes leggen namelijk hilarische momenten vast. Het zou toch zonde zijn als je net het leukste moment mist. Nou dit gebeurt dus. De filmer dacht namelijk dat het voorbij was terwijl de grote valpartij of kwam terwijl hij net gestopt was met filmen. Film altijd te veel. Je kan er namelijk altijd nog dingen uithalen, erbij zetten wordt veel lastiger.

Shake that thing

Iedereen heeft wel eens filmpjes gezien waar ze bijna zeeziek van werden, zo erg was het beeld aan het trillen. Zorg er dus voor dat je of een vaste hand hebt, niet te enthousiast wordt of gebruik gewoon even een statief. Dan weet je namelijk zeker dat het beeld niet alle kanten op schiet, tenzij je het statief omstoot.

Doet het geluid het wel?

Er zijn enorm veel factoren die je geluid beïnvloeden. Daarom is het wel makkelijk dat je je vinger niet op de mic plaatst. Dat is al de eerste stap. Verder moet je ervoor zorgen dat je niet vol in de wind staat en dat de mensen verstaanbaar zijn. Test dit anders even van te voren.

 

 

Rate this post

Plaats een reactie