Home » Beauty en verzorging » Facings en vergoedingen

Facings en vergoedingen

Je lach, de belangrijkste accessoire die je hebt. Hiermee zet je je eerste indruk neer. Het schijnt dus dat je lach sneller beoordeeld wordt dan je ogen, geur, haar en kleding. Met een stralende lach voel je je mooier en zelfverzekerder.

Wat zijn facings?
Ben je niet tevreden over je gebit en erg onzeker? Er is zeker wat aan te doen. Je kan facings laten plaatsen op je tanden. Facings zijn een soort van schildjes, een beschermlaagje, die permanent op je tanden worden geplaatst. Het materiaal daarvoor is porselein of composiet (kunststof). Composiet gaat minder lang mee dan porselein en zijn dan ook minder kostbaar. Porseleinen facings zijn van de beste kwaliteit en kunnen levenslang mee. De keuze in kleur kan verschillen van normaal tot heel erg wit. Dit is afhankelijk van de wensen die je hebt en daarnaast van de staat van je gebit.

Vergoeding
Facings kunnen worden geplaatst door een tandarts. Als je wilt weten of jouw tandarts dit vergoed is het van belang naar je aanvullende verzekering te kijken. In de basisverzekering wordt de tandarts vrijwel niet vergoed. Veel verzekeringen hebben speciale aanvullende tandartspolissen. Door middel hiervan kan je toch in aanmerking komen voor een vergoeding. De hoogte van deze vergoeding verschilt per aanvullende tandartsverzekering en verzekeraar. Normaal gesproken krijg je bij een aanvullende tandartsverzekering een bepaald percentage van de kosten vergoed en dat tot een maximumbedrag per jaar. Als je precies wilt weten of je met het plaatsen van facings in aanmerking komt voor een vergoeding dan kan je het beste eerst bij je tandarts een offerte opvragen. Vervolgens kan je met deze offerte navraag doen bij je verzekering over de vergoeding. Belangrijk om rekening mee te houden is dat je een eigen risico hebt, dus als je nog geen zorgkosten hebt gehad moet je natuurlijk wel je gehele eigen risico betalen!

Wanneer het plaatsen van facings puur om cosmetische redenen worden aangebracht, kan het zijn dat de verzekering dit niet vergoedt. Wil je een vergoeding dan moet er dus sprake zijn van een medische grondslag. Vraag dit vooraf na bij je tandarts, die kan hier duidelijkheid over geven.

Rate this post

Plaats een reactie