Home » Auto » Faalangst bij je rijexamen

Faalangst bij je rijexamen

Veel mensen hebben last van faalangst, podiumfrees of een ander vorm van onzekerheid over eigen prestaties. Natuurlijk is dat lang niet altijd terecht maar is het simpelweg het aard van het beestje. Hier mee leren omgaan is wel goed mogelijk en dat geld ook bij het afrijden. Het is echter wel van belang dat je een instructeur hebt die er ook geduld voor heeft en ervaring heeft met bepaalde onderdelen die er ook bij horen. Sommige rijscholen staan hier hoog voor aangeschreven en laten op de eigen website ook een stuk autoriteit zien wanneer het gaat over faalangst en rijexamen.

Een intake afleggen

Natuurlijk wil je in een vertrouwde omgeving je rijbewijs halen. Dit kan je niet enkel bepalen door websites te bekijken of een telefoongesprek. Wanneer er de mogelijkheid is voor een intake is dat voor beide partijen een prettige ervaring. De rijschool kan een inschatting maken van je basiskwaliteiten en de voortgang en zo het voor jouw gewenste traject instellen.

Gebruik maken van een simulator

Steeds vaker kiezen rijscholen ook voor het gebruik van een simulator. Middels een simulator kan je op een overzichtelijke manier aan het autorijden wennen. Ben je bang voor fouten of dat je onnodig kosten maakt door bijvoorbeeld een ongeval? Dat is met een rijsimulator niet meer nodig. Er kunnen complexe situaties worden nagebootst die je in het echte verkeer heel wat onnodige druk gaat wegnemen! Ook is het naast efficiënt ook nog eens voordelig om te lessen in een simulator.

Theorie en praktijk combineren

Natuurlijk biedt een goede theoriebeheersing goede ondersteuning in je praktijklessen en dus ook in het uiteindelijke afrijden. Ook hiervoor kun je jezelf ontlasten door het volgen van cursussen. Hierbij word je geleerd om gevaarlijke situaties in te schatten maar ook om simpelweg verkeersborden uit elkaar te houden. Er zijn veel autorijscholen die dit ook aanbieden naast de praktijklessen.

Rate this post

Plaats een reactie