Home » bromfietsverzekering » Eigenschappen die je NIET moet bezitten als je verpleegkundige wilt worden

Eigenschappen die je NIET moet bezitten als je verpleegkundige wilt worden

Normaal lees je altijd waaraan je moet voldoen als goede verpleegkundige. In dit artikel beschrijven we juist welke eigenschappen je niet moet bezitten als dit je droom is. Je kunt namelijk wel allerlei eigenschappen bezitten die jou een fantastische verpleegkundige zouden maken, maar als je onderstaande eigenschappen ook bezit houdt het eigenlijk al op. Lees daarom snel verder.

Emotioneel instabiel zijn
Wanneer je werk doet waarbij zoveel heftige situaties komen kijken, is het belangrijk dat je emotioneel stabiel bent en in staat bent om werk en privé te scheiden. Als je verpleegkundige bent, heb je bijna dagelijks te maken met traumatische situaties. Je hebt veel te maken met mensen die pijn hebben of die zelfs komen te overlijden. Het is cruciaal dat je dit van je af kunt zetten thuis, anders ga je het op den duur psychisch niet volhouden. Natuurlijk moet je meeleven met patiënten op je werk, maar probeer dit na je dienst even te vergeten en richt je thuis op je eigen privéleven.

Niet tegen bloed kunnen
Als verpleegkundige heb je regelmatig te maken met bloederige situaties. Of je nou bloed moet prikken, iemand moet verbinden of iemand moet helpen na een ongeluk, het zien van bloed is eerder regel dan uitzondering. Als je niet tegen bloed kunt en bij het zien ervan al over je nek gaat, is het misschien een goed idee om een ander beroep te overwegen. Dit geldt ook als je er niet goed tegen kan om patiënten te helpen met lichamelijke verzorging.

Een slecht geheugen hebben
Het is belangrijk dat je als verpleegkundige een goed geheugen en oog voor detail hebt. Je moet dossiers correct lezen en onthouden wat een patiënt wel en niet kan hebben. Ook moet je de gevolgen van verschillende situaties precies weten. Als verpleegkundige maak je soms het verschil tussen leven en dood. Je kan niets aan het toeval overlaten. Het is daarom van belang dat je veel kennis blijft opdoen en deze uit je hoofd leert, zodat je het kan toepassen op verschillende situaties.

Fysiek ongezond zijn
Als je verpleegkundige wilt worden, is het erg belangrijk dat je fysiek gezond bent. Als je zelf ziek bent, kun je dit in een aantal gevallen overdragen op patiënten. Ook andersom is dit het geval. Als je eigen gezondheid en weerstand al niet top zijn, heb je zo een virus of bepaalde bacteriën te pakken na het zien van patiënten. Ook is het van belang dat je een goede conditie hebt en fit bent. Als verpleegkundige draai je vaak nachtdiensten, sta je uren en loop je veel. Dit moet je wel aankunnen.

Rate this post

Plaats een reactie