Home » Gezondheid » EHBO cursus kosten

EHBO cursus kosten

Een EHBO cursus, dat is iets wat veel te weinig mensen gevolgd hebben. Het is zo belangrijk om snel te kunnen handelen in situaties waarbij verwondingen zijn ontstaan. Of bij levensbedreigende situaties waarbij gereanimeerd moet worden bijvoorbeeld. Toch zijn er maar weinig mensen die daadwerkelijk kennis van EHBO hebben. De drempel kan zijn dat een EHBO cursus geld kost. Maar wat zijn de kosten van een EHBO cursus precies en wat zijn hierin de mogelijkheden? Wellicht als je hier meer duidelijkheid over hebt dat je overweegt om een EHBO cursus te gaan volgen.

Verschillen in cursus

Er zijn verschillende mogelijkheden om een EHBO cursus te volgen die bepalen wat de kosten zijn. Je kunt de volledige EHBO cursus volgen, dit is over het algemeen de eerste keer het geval. Heb je deze cursus al een keer gevolgd dan is alleen een herhalingscursus noodzakelijk. Een EHBO diploma is namelijk maar twee jaar geldig, hierna zorgt een herhalingscursus ervoor dat je EHBO diploma geldig blijft. Deze cursussen volg je meestal op een locatie waar meerdere mensen of bedrijven samen de cursus komen volgen. Een andere mogelijkheid is het volgen van een Incompany training. De keuze van de EHBO cursus bepaald de prijs die er betaald moet worden, wat op zich wel logisch is.

Zorgverzekering

Ook al kost het volgen van een EHBO cursus geld, toch is het dit wel waard. Zeker voor ouders, die kunnen op dit moment hun kind niet snel genoeg de juiste hulp bieden en kinderen komen hierdoor massaal op de eerste hulp of bij de huisartsenpost terecht. Dit terwijl het in veel gevallen voorkomen had kunnen worden als de ouder(s) adequaat hadden gereageerd. In veel gevallen wordt de EHBO cursus (voor een deel) vergoed door de zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars zien het belang in van het hebben van veel EHBO geschoolde mensen waardoor ze steeds vaker willen vergoeden hiervoor. Neem hiervoor even contact op met je zorgverzekeraar om te kijken of het in jouw geval ook wordt vergoed.

Rate this post

Plaats een reactie