Home » Hobby en vrijetijd » Een stukje strand in Den Haag

Een stukje strand in Den Haag

Kijkduin is een stukje Den Haag aan het strand. Veel Nederlanders zijn bekend met het strand van Scheveningen, maar Den Haag telt nog een mooi stukje strand; Kijkduin. Kijkduin heeft een breed strand en naast de duinen zijn restaurants, een vakantiepark, winkels en hotels te vinden. Daarnaast is er jaarlijks een divers aanbod aan entertainment.

Kijkduin is een wijk van Den Haag wat, net als Scheveningen, uitgegroeid is tot badplaats. Kijkduin is dan misschien niet zo bekend en groot als Scheveningen het is zeker een volwaardige badplaats.

Parkeren Kijkduin

Je zult het bijna niet geloven, maar parkeren in Kijkduin is gratis. Dit in tegenstelling tot het prijzige parkeren in Den Haag. Het is bijzonder dat het parkeren hier nog kosteloos is, zeker gezien het feit dat het een populaire badplaats is in de zomermaanden. Het centrum van Kijkduin telt een flink aantal parkeerplaatsen, de meeste zijn te vinden op de Machiel Vrijenhoeklaan. Vanaf hier kun je lopend naar Kijkduin. Op een drukke dag kunnen alle parkeerplaatsen vol zijn, dan is het altijd nog mogelijk om in de omliggende wijken te parkeren.

De boulevard van Kijkduin

De boulevard van Kijkduin is niet te vergelijken met die van Scheveningen. Het is een kleine boulevard, met een vissersboot die voor iedereen toegankelijk is en een uitkijktoren. Aan de boulevard liggen een aantal restaurants, cafe’s en tijdens de zomermaanden kun je hier lekker op een terrasje zitten.

In Kijkduin zijn er meer dan genoeg slaapplaatsen te vinden. Zo heb je het Atlantic hotel wat bovenop een duintop staat en over de Noordzee uitkijkt. Daarnaast heb je nog het Kijkduin Beach Resort, dit hotel kijkt uit over de zee en over Den Haag.

Andere mogelijkheden

Je kunt in Kijkduin terecht voor een hapje, drankje of een hele vakantie. Natuurlijk zijn er nog meerdere dingen te doen in deze badplaats. Zo kun je lange wandelingen maken door de duinen of over het strand. Wanneer je echt een fanatieke wandelaar bent is het ook mogelijk om naar Scheveningen te wandelen of in tegenovergestelde richting naar Hoek van Holland.

Rate this post

Plaats een reactie