Home » Auto » Een online kentekencheck doen

Een online kentekencheck doen

Heb je een leuke tweedehands auto op het oog, maar zou je graag wat meer informatie over de auto willen krijgen? Dan kun je het beste kentekencheck uitvoeren. Wil je graag weten hoe je dit kunt doen? Lees dan hier verder

RDW

Het uitvoeren van een kentekencheck is heel gemakkelijk. De RDW, de Dienst voor het Wegverkeer beschikt namelijk over een datebase met daarin kentekens van auto’s. Elk kenteken is bij hun bekend, inclusief allerlei handige informatie. Wil je dus graag meer informatie over een auto, dan kun je dit altijd bij de RDW checken.

Online
Wat je allereerst moet weten is het kentekennummer van de auto. Zodra je deze weet kun je heel gemakkelijk een kenteken zoeken online. Er zijn namelijk genoeg sites die kentekenchecks uitvoeren. Voor sommige kentekenchecks moet je betalen, voor andere niet. Zodra je een site hebt gevonden die kentekenchecks uitvoert hoef je alleen maar het kenteken in te voeren. Vervolgens krijg je allerlei informatie over de auto. Deze informatie kan uiteindelijk bepalen of je wel of niet de auto koopt, dus het is zeker nuttig.

Technische informatie
Je ziet wat het bouwjaar van de auto is, wanneer deze voor het laatst APK is gekeurd, en hoeveel eigenaren de auto al heeft gehad. Daarnaast kun je ook zien of de auto is gestolen. Ook krijg je allerlei technische specificaties van de auto te zien. Wel zo handig, want zo zie je meteen of een auto nog veel onderhoud nodig heeft.

Rate this post

Plaats een reactie