Home » Winkelen » Een koninklijk tintje

Een koninklijk tintje

Den Haag, de stad met een koninklijk tintje. Een stad met allure en een stad die de vorstelijkheid ademt. Een pracht stad waar je absoluut een bezoekje aan moet brengen. De stad kent vele gezichten. Authentiek en historisch gaan hand in hand met trendy en modern. Daarnaast is Den Haag ook onze politieke hoofdstad. De stad waar onze koninklijke familie zich veelal schuil houdt. Wil jij het echte oranje tintje beleven, de paleizen bekijken en genieten van de vorstelijke routes? Kom dan naar Den Haag. Je parkeert je auto in een van de parkeergarages in Den Haagparliament-building-890698_640 en je weet zeker dat deze veilig staat. Niks staat je nog in de weg voor een prachtige dag.

 

Paleizen bezichtigen

Als je door de historische straten van Den Haag wandelt, ontdek je het ene prachtige monument na het andere. Een lust voor het oog en je proeft de sfeer van weleer. De plekken waar adel nog de boventoon voert. Je kunt het imposante winterverblijf van Koningin Emma bezichtigen, dit is namelijk nu toegankelijk en een museum geworden. Een andere plek die je echt niet mag missen, is Paleis Noordeinde. Het paleis waar nog dagelijks wordt gewerkt en vanuit waar ons land wordt geregeerd. Daarnaast is het natuurlijk een must om het meest gefotografeerde paleis te bekijken. Ook jij moet een foto hebben van het Vredespaleis. Bekijk het Mauritshuis en terwijl je er rond loopt, moet je je indenken dat dit een 17e-eeuws paleis is geweest. Ook Paleis ten Bosch is het bezichtigen waard. Het toekomstige huis van onze koning en koningin. Om de dag af te sluiten kun je naar de koninklijke schouwburg gaan. Ook dit was een voormalig paleis. Koninklijke tintjes genoeg dus.

Winkelen als een koningin

Naast de prachtige monumentale panden en de karakteristieke straatjes, heeft Den Haag ook prachtige winkelgebieden. Shoppen in het Hofkwartier is van velen een favoriet. Je vindt er alle commerciële winkels, maar dan afgewisseld met unieke boetiekjes. Of je begeeft je naar de passage om daar de winkels lekker leeg te shoppen. Dit is tevens het oudste winkelcentrum van Nederland. Wil je Maxima proberen te spotten? Neem dan is een kijkje bij de Denneweg. Dit is dé antiekstraat van Den Haag. Iedereen die ook maar een beetje om lifestyle, mode, vintage, design en trends geeft, is hier te vinden. Ook de Prinsestraat is een echte aanrader. Deze straat ligt verstopt in het Hofkwartier, maar is het zoeken zeker waard. Als afsluiter moet je natuurlijk een drankje drinken. Hoe kun je deze oranje dag nu beter afsluiten met een oranjebitter.

Rate this post

Plaats een reactie