Home » Huis » Een goede vent silencer maakt de werkomgeving veilig

Een goede vent silencer maakt de werkomgeving veilig

Voor veel mensen die in de zware industrie werken is het een herkenbaar en veel voorkomend iets. Het gaat hier om het openen van lucht uitlaten. Deze lucht uitlaten moeten regelmatig geopend worden om de overtollig lucht druk weg te laten gaan. Echter is het zo dat door deze procedure, er veel lawaai vrijkomt. Het lawaai dat hiervan af komt is ook zeer schadelijk voor het gehoor. Om de mensen te beschermen tegen deze hoeveelheid lawaai en om de omgeving beter te maken, moet je investeren in een goede vent silencer.

 

Een goede vent silencer maakt de omgeving beter en minder schadelijk

Zoals hiervoor al vermeld werd, is het openen van luchtuitlaten zeer schadelijk voor het gehoor. Wanneer deze namelijk open gaan, dan komt er plots een lawaai van 160 dB vrij. Het menselijk gehoor kan hier totaal niet tegen. De grens waarna mensen schade oplopen ligt bij 80 dB. Bij deze grens is het natuurlijk wel zo dat dit gebonden is aan tijd. Echter is het zo dat bij 160 dB, je dit niveau maar kort kan hebben zonder schade op te lopen. De luchtuitlaten maken dan ook lang genoeg lawaai om schade te veroorzaken. Een goede demper moet hier een einde aan maken. De demper die gemonteerd wordt op de lucht uitlaat, zorgt er voor dat het geluidsniveau aanzienlijk wordt verminderd. Het niveau wordt dan tot 90 dB verlaagd. Dit is een stuk beter voor het gehoor en zal dan ook vrijwel geen schade toe doen.

 

De vent silencer kan op elke luchtuitlaat gemonteerd worden

De luchtuitlaten komen natuurlijk in allerlei soorten en maten. Dit betekend wel dat er verschillende soorten dempers moeten zijn. Zo zijn er een aantal standaard maten die op de meeste uitlaten gemonteerd kunnen worden. Natuurlijk kan het voorkomen dat de demper niet past. In dit geval wordt er een aangepaste demper gemaakt die wel gemonteerd kan worden.

Rate this post

Plaats een reactie