Home » Niet gecategoriseerd » Een duurzame maar betaalbare schutting

Een duurzame maar betaalbare schutting

De tuin is zonder twijfel een van de belangrijkste delen van de woning, en het is dan ook vanzelfsprekend dat je op zoek gaat naar de best mogelijke voorzieningen. De tuin en het terras op de juiste manier inrichten is echter niet altijd een gemakkelijker opdracht.

Een element dat echter niet mag ontbreken in de tuin, is een schutting. De voordelen ervan reiken ver: van meer privacy tot een sfeervolle uitstraling en beveiliging van je eigendom, er zijn redenen genoeg om voor een schutting te kiezen. En dan vooral een bamboe schutting is een goede investering!

De voordelen van een bamboe schutting

Een bamboe schutting is een schutting of omheining die uit bamboe bestaat, een tropische houtsoort. Waarom zou je nu voor zo’n schutting moeten kiezen bij de inrichting van je tuin?

Duurzaamheid dankzij bamboe

Eerst en vooral is bamboe, vanwege zijn tropische oorsprong, erg duurzaam. Het hout is bestand tegen zowat elk soort weersomstandigheden, waardoor je er dus een goede investering mee doet. Van vochtigheid tot uitdroging en wind, er is weinig dat bamboe neer kan halen en dat maakt het de ideale houtsoort voor een schutting!

Bamboe is ook betaalbaar

Daarbij is bamboe ondanks zijn duurzaamheid en stevigheid ook erg betaalbaar. De houtsoort is helemaal niet duur per vierkante meter, waardoor je dus voor een prikje een prachtige schutting in je tuin kan laten bouwen. En de kostprijs, dat is toch nog altijd een van de belangrijkste factoren bij de aankoop van een schutting.

Verschillende afmetingen en soorten

Van donker bamboe tot licht bamboe, dikke, lange bamboestokken tot korte en dunne, er zijn haast geen grenzen. De mogelijkheden bij het zoeken naar een schutting zijn erg divers, en dat maakt bamboe een van de beste keuzes als je uit een breed gamma aan soorten, afmetingen en stijlen wil kunnen kiezen.

Rate this post

Plaats een reactie