Home » Gezondheid » Een creditcard kiezen

Een creditcard kiezen

Een creditkaart is een handig betaalmiddel. Bijna overal ter wereld kun je ermee betalen. Bij veel websites is het mogelijk om met een creditkaart te betalen en bijvoorbeeld het huren van een auto gaat erg makkelijk met een creditkaart.

Welke creditkaarten zijn er en wat zijn de kosten.
Er zijn veel verschillende creditkaarten. De bekendste zijn Mastercard, Visa en American Express, die worden door een creditcardmaatschappij verstrekt en hier betaal je kosten voor. Maar ook banken en winkels verstrekken creditkaarten. Deze zijn soms gratis te krijgen en ontvang je extra korting op diensten zoals verzekeringen of producten.

De kosten van een creditkaart begint bij ongeveer 10 euro per jaar tot wel 700 euro voor een platinum kaart. Bij deze kaart krijg je wel veel extra’s zoals bijvoorbeeld hoge kortingen, gratis massages en uitgebreide verzekeringen.
Bij de meeste creditkaarten geldt dat de aankoop die met een creditkaart betaald is, verzekerd is. Het is wel slim om goed te kijken naar welke creditcard je kiest. Een creditcard vergelijken kan bijvoorbeeld op Creditcardkiezer.nl.

Rentetarieven
Voor een creditkaart wordt meestal een jaarlijkse bijdrage gevraagd afhankelijk van het besteedbare limiet van de kaart. Hoe hoger het limiet, hoe meer voorwaarden gecontroleerd worden zoals inkomen, spaargeld en kredietwaardigheid. Als er betaald is met de creditkaart wordt dit bedrag aan het einde van de maand verrekend met je bankrekening en betaal je hier geen rente over. Als het bedrag niet betaald wordt aan het einde van de maand ontstaat er dus een schuld. Hierover moet rente betaald worden en deze is zeer hoog, zo’n 10 tot 15 procent over het openstaande bedrag. Het is dus verstandig om creditkaarten hierop te vergelijken.

Geld pinnen met de creditkaart.
Pinnen met een creditkaart is niet aan te raden omdat er vaak extra kosten bijkomen per opname plus een koersopslag van het gepinde bedrag. Dus pinnen in het buitenland alleen doen als het niet met de pinpas van de bank kan.

Rate this post

Plaats een reactie