Home » Games » Drankjes die horen bij de wintersport!

Drankjes die horen bij de wintersport!

Heel wat mensen gaan op wintersport om te skiën, maar er zijn ook mensen die buiten het skiën om heel veel pret hebben. Er is namelijk ook iets wat après-skiën heet. Lekker drankjes doen in de sneeuw en het zonnetje is genieten. Hier horen natuurlijk wel bepaalde drankjes bij.

Gluwein

Dit is de klassieker van het hele stel en zeker een goede keus om lekker even op te warmen. Dit wordt vaak zo warm mogelijk geschonken speciaal voor het opwarmen van de handen. Voor het echte feestbeest is dit misschien niet het meest lekkere drankje. Het is wel een heerlijk drankje om van te genieten op een terrasje in de zon.

Jagertee

Net als Gluwein is dit een heerlijk drankje voor op het terras. Het is namelijk zwarte thee met een scheutje rum erin. In de meeste gevallen is dit Stroh rum, maar er zijn vele varianten. Je zou het ook bij locals kunnen drinken. Die maken het met speciale specerijen.

Hot lumumba

Warme chocomelk met rum, amaretto of vanille jenever. Denk jezelf eens in om lekker aan de piste te zitten met een lekkere mok warme chocomelk met een scheutje rum. Je voelt gelijk de warmte door je heen stromen. Daarom is het ook een ideaal drankje om jezelf even lekker op te warmen.

Shotjes

Nu begint het echte feestje. Shotjes mogen niet ontbreken wanneer je goed aan het après-skiën bent. De shotjes komen meestal wanneer er al wat bier gedronken is. Dropshot is er hier eentje van en mag zeker niet ontbreken op zo een middag/avond. Verder zijn er natuurlijk nog een hele hoop andere shotjes. Denk bijvoorbeeld aan B-52, sambuca en goldstrike.

Schnaps

Dit is een typisch drankje voor op de piste en van Tirol.  Ook schnaps vallen onder de categorie shotjes. Een lekker fruitshotje met een gemiddelde van ongeveer 40% alcohol. De smaken die vaak geschonken worden zijn appel en perenschnaps.

En nu op naar de piste!

Rate this post

Plaats een reactie