Home » Overige » Door weer en wind

Door weer en wind

Even naar de supermarkt, de kinderen van school halen of op en neer naar het werk. Het Nederlandse klimaat houdt helaas geen rekening met jouw dagelijkse routine. Dat betekent helaas dat jij geregeld door weer en wind moet. Met deze handige producten, trotseer jij voortaan elke storm.

Stormparaplu

Het is vrij frappant. Hoewel een paraplu ontworpen is om je te beschermen tegen de regen, zijn de meeste modellen niet opgewassen tegen slecht weer. Ze zijn wel waterdicht, alleen kunnen ze niet omgaan met harde windstoten. Met als gevolg dat jouw paraplu het binnen de kortste keren begeeft, waardoor je alsnog kletsnat op bestemming aankomt.

Gelukkig biedt een stormparaplu uitkomst. Deze stabiele paraplu’s zijn speciaal ontworpen om zowel regel als wind te doorstaan. Naast deze twee criteria is het ook belangrijk dat een paraplu gemakkelijk open en dicht gaat.

Waterdichte jas

Je herinnert je het vast nog van vroeger: nog liever verregend in de schoolbanken, dan gezien worden in zo’n oerlelijk regenpak. Het was altijd weer de afweging tussen droog blijven óf mooi blijven. Gelukkig zijn er vandaag de dag heel veel waterdichte jassen die zowel functioneel, comfortabel als modieus zijn. Je hebt ze in verschillende kleuren, formaten en diktes. Ideaal als je weer eens door weer en wind moet en geen zin hebt om een knullig regenpak aan te trekken!

Poncho

Dit is niet de allerbeste bescherming tegen regen en wind, maar in ieder geval beter dan niets. Het komt goed van pas op dagen dat het weer ineens omslaat. Als je geen waterdichte jas aan hebt en je poncho zo uit je tas kunt halen. Want het handige aan een poncho is dat ze klein genoeg zijn om altijd bij je te dragen. Wij adviseren om een stevige poncho te komen, niet één of ander wegwerpding. Uiteindelijk is één goede poncho goedkoper dan 10 wegwerpponcho’s en beschermt ‘ie je ook nog beter tegen de regen!

Rate this post

Plaats een reactie