Home » bromfietsverzekering » Dingen waar een bedrijfsfotograaf op moet letten

Dingen waar een bedrijfsfotograaf op moet letten

Je hebt verschillende soorten fotografen, zo ook bedrijfsfotografen. Een bedrijfsfotograaf maakt bijvoorbeeld teamfoto’s, foto’s van mensen in hun werkomgeving en foto’s van kantoren en bedrijfsruimtes. Bedrijfsfotografie is een vak apart. Lees snel verder om erachter te komen waar een bedrijfsfotograaf op moet letten.

Het doel van de foto
Het is ten eerste erg belangrijk dat je als fotograaf precies weet wat de klant wil en verwacht. Zorg dat duidelijk is wat de bedoeling van de foto is en hoe de klant het eindresultaat voor zich ziet. Ook is het aan jou als fotograaf om het beste moment van de dag te bepalen om de foto te maken. De lichtinval in een ruimte is namelijk totaal anders op verschillende momenten van de dag. Kijk hierbij goed naar wat de bedoeling van de foto’s is voor de klant. Natuurlijk is het belangrijk om de wensen van de klant aan te houden, maar zorg er ook voor dat je blijft fotograferen in je eigen stijl. Ze hebben niet voor niets jou gevraagd als fotograaf.

Haal alle stoorzenders weg
Werk alles wat de foto kan verstoren weg. Zorg er bijvoorbeeld voor dat wanneer je met een flitser fotografeert, je deze niet ziet in de weerspiegeling van ramen en spiegels. Als je ruimtes fotografeert, zet dat alles uit beeld wat de foto verstoort. Rust creëren is erg belangrijk, behalve als dit niet de intentie van de foto is. Schroom ook vooral niet om personeel van het bedrijf waar je fotografeert om hulp te vragen. Je werkt immers in opdracht van dat bedrijf. Vaak vindt personeel dit nog leuk ook. Zorg er bij het maken van een groepsfoto voor dat de groep goed staat en dat de kleuren van de kleding niet te afleidend zijn en enigszins bij elkaar passen.

Juiste momenten vastleggen
Als je wordt gevraagd voor het maken van foto’s van speciale momenten binnen een bedrijf, zorg er dan voor dat je op de goede plek staat en dat je de juiste momenten uitkiest om een foto van te maken. Denk bijvoorbeeld aan de uitreiking van een cheque. Je kan als fotograaf altijd vragen of belangrijke zaken in de richting van de camera kunnen gebeuren. Het gaat namelijk om momenten waarvoor je speciaal bent ingehuurd. Denk er tot slot altijd aan dat je klanten vraagt of je foto’s mag gebruiken voor je portfolio.

Ook als je zelf geen bedrijfsfotograaf bent en juist op zoek bent naar een fotograaf voor professionele bedrijfsfotografie, is het handig om deze tips in je achterhoofd te houden. Zo kun je de fotograaf een klein beetje helpen om een zo mooi mogelijke foto te maken.

Rate this post

Plaats een reactie