Home » Overige » Detacheren in de bouw: de voordelen voor werknemers

Detacheren in de bouw: de voordelen voor werknemers

Je kunt in de bouw aan de slag door bij een bouwbedrijf in dienst te gaan, maar het is ook mogelijk om een detacheringsovereenkomst aan te gaan. Met een detacheringsovereenkomst ga je tijdelijk aan het werk bij een specifieke opdrachtgever en/of voor een specifiek project, waarna je na het aflopen van de overeenkomst weer naar een nieuwe opdrachtgever gaat. Ben jij op dit moment werkzaam in de bouw en twijfel je of detacheren bij jou past? Lees dan in dit artikel wat de voordelen zijn van detacheren voor de werknemers, zoals jij.

Gevarieerde werkervaring

Als je aan de slag gaat met een detacheringsovereenkomst, werk je regelmatig voor andere werkgevers. Zo werk je het eerste half jaar bijvoorbeeld voor werkgever A, om vervolgens de rest van het jaar bij werkgever B aan de slag te gaan. Op deze manier doe je veel werkervaring op, die ook nog eens erg gevarieerd is. Heb je bij veel verschillende bedrijven gewerkt en heb je veel goede referenties, dan staat dit zeker goed op je cv.

Je hoeft je niet vast te leggen

Moet jij er absoluut niet aan denken om je hele leven bij dezelfde werkgever te werken en hier hetzelfde werk te moeten doen? Dan is detacheren echt iets voor jou. Door te detacheren, leg je jezelf niet vast bij een bepaalde werkgever of een bepaalde functie. Je werkt iedere keer weer voor een ander bedrijf, waar je iedere keer weer andere klussen mag doen, aan andere projecten mag werken en andere verantwoordelijkheden krijgt. Geen sleur in je werk, maar een baan die altijd verandert en uitdagend blijft.

Profiteer van goede arbeidsvoorwaarden

Tot slot hebben de werknemers van detacheringsbureaus als Vakmasters vaak erg goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een hoog loon en ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed. Heb je een keer geen werk? Dan hoef je je geen zorgen te maken over je loon, want detacheringsbedrijven betalen je door als je even geen werk hebt. Natuurlijk ga je het liefst zo snel mogelijk weer aan de slag, maar je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken om je inkomen als het wat rustiger is.

Wil jij profiteren van de voordelen van detachering? Dan kun je bij Vakmasters terecht om aan de slag te gaan als detacheerder in de bouw.

 

Rate this post

Plaats een reactie