Home » Keuken » Designtuin met een betonpalen schutting

Designtuin met een betonpalen schutting

Schuttingen worden gemaakt in vele soorten en stijlen. Elke schutting heeft praktische en esthetische voor- en nadelen. Voor een designtuin heeft het uiterlijk van de schutting uiteraard prioriteit, maar ook onder meer de levensduur en het vereiste onderhoud wegen mee. Voor een designtuin is de moderne look van een betonpalen schutting een interessante tussenweg voor wie niet alleen een mooi ogende schutting wil, maar hier ook vele jaren van wil kunnen genieten.

Strakke lijnen van een betonpalen schutting

Het is niet altijd eenvoudig om een schutting die gemaakt is van een ander materiaal dan beton helemaal recht te zetten. Staat de schutting eenmaal recht, dan kan deze bovendien door stevig weer of een ongeluk alsnog scheef raken. Met betonpalen bestaat dit probleem niet. De houten schutting staat muurvast én kaarsrecht tussen de betonnen palen. Dit geeft niet alleen een verzorgd uiterlijk aan de schutting, maar de rechte lijnen passen bovendien goed bij een modern en ordelijk ingerichte tuin.

Laat de schutting bij je huis passen

Een voordeel van beton is dat dit materiaal eenvoudig is te verven. Zo verf je de betonnen platen en palen bijvoorbeeld in een handomdraai in dezelfde kleur(en) als je huis, wat een fraai totaalbeeld oplevert. Bij een designtuin is het bovendien mogelijk om eens in de zoveel tijd de betonpalen opnieuw te verven in een kleur die op dat moment modern is. Ben je op zoek naar een écht bijzondere schutting? Laat dan één of meerdere unieke muurtekeningen aanbrengen op de betonpalen.

Praktische voordelen van betonpalen schutting

Een designtuin vergt veelal een behoorlijke investering. Het oogstrelende uiterlijk van de tuin is het geld zonder meer waard, maar je wil hier dan uiteraard wel zo lang mogelijk van kunnen genieten. Een betonpalen schutting is dan ideaal, aangezien de onderaan de schutting aangebrachte betonnen platen voorkomen dat het hout in contact komt met de ondergrond. Zo wordt houtrot effectief vermeden.

Rate this post

Plaats een reactie