Home » Eten en Drinken » De voordelen van LED verlichting

De voordelen van LED verlichting

LED verlichting heeft ten opzichte van gloeilampen en halogeen lampen veel voordelen. LED lampen verbruiken minder stroom, hebben een veel langere levensduur en zijn ook een stuk milieuvriendelijker. Voor het bedrijfsleven biedt het gebruik van LED dan ook zeker een voordeel.

LED heeft een veel langere levensduur

LED verlichting is een stuk energiezuiniger dan het gebruik van halogeen en gloeilampen. De LED gebruikt slechts vijftien procent stroom bij hetzelfde gebruik van halogeen en gloeilampen. Reken maar uit dat dit enorm op je energierekening bespaard. Zeker voor het bedrijfsleven is het aanschaffen van LED lampen een interessante overweging. Ook omdat LED een veel langere levensduur heeft dan de halogeen en gloeilampen. Een LED lamp heeft ongeveer wel een levensduur van 30.000 branduren. Het is de investering dus zeker waard. Je kan dus met gemak 10 jaar vooruit wanneer je kiest voor LED.

LED lamp wordt niet warm

Een LED lamp is ook zeer efficiënt, de lamp zet stroom om in licht zonder warm te worden. Je hoeft niet bang te zijn dat je, je handen brandt of dat er brand optreed. Donkere plekken op de muur of plafond zullen dan ook niet ontstaan. Daarnaast geven de lampen ook een mooie duidelijke en heldere kleur. Je kan bijvoorbeeld kantoorruimtes optimaal verlichten, wat zorgt voor optimale comfort voor je werknemers. Bijkomend voordeel is dat werknemers de beste prestaties leveren wanneer het lichtplan op orde is.

LED biedt vele voordelen

Een LED lamp brandt in tegenstelling tot een spaarlamp direct volop. Kan handig zijn wanneer het buiten hard vriest. Halogeen en gloeilampen kunnen niet tegen trillingen, maar de LED lamp is hier juist goed tegen bestand. Je hoeft ook nooit bang dat je ineens in het donker komt te zitten. De lamp begint langzaam aan minder licht te geven zodat het duidelijk is wanneer deze vervangen moet worden. Tevens is de lamp ook dimbaar.

LED is milieuvriendelijk

Ook voor het milieu is het gebruik van LED verlichting het beste. De lamp is zeer milieuvriendelijk en de CO2 uitstoot wordt er sterk door verminderd tijdens het opwekken van stroom. In de lamp zitten in tegenstelling tot spaarlampen en TL buizen geen giftig kwik. Tevens gaan de lampen vele jaren mee en hoeven de gebruikte materialen ook niet elk jaar bij het afval gegooid worden. Het gebruik van een LED lamp biedt dan ook vele voordelen.

Rate this post

Plaats een reactie