Home » Elektronica » De populairste smartphone uit het assortiment van Samsung

De populairste smartphone uit het assortiment van Samsung

De voorbije jaren heeft Samsung elk jaar een nieuw vlaggenschip geïntroduceerd. Vanaf meet af aan is de Galaxy S razend populair geweest. Het allereerste model dat Samsung op de markt bracht dateert alweer vanuit 2010. De Samsung i9000 Galaxy S is de opvolger van de Samsung Galaxy. Na de allereerste Samsung Galaxy S volgenden er tot nu toe nog 4. De Galaxy S2, S3 en S4 waren razend populair en verkochten als warm broodjes. Het probleem met het toestel ontstond toen Samsung in 2014 de Samsung Galaxy S5 introduceerde. Het toestel was niet vernieuwend genoeg en de consument liet de smartphone massaal links liggen. Dit is een enorme domper geweest voor de Zuid-Koreaanse fabrikant. Jaar in jaar uit was de Galaxy S het best verkochte toestel maar daar is met de Galaxy S5 abrupt een einde aangekomen.

Records werden verbroken tot de komst van……

Samsung haalde zelfs meerdere records met de populaire Galaxy S smartphone maar met de Galaxy S5 heeft het bedrijf een diepte record gehaald. Met de Galaxy S5 verliep alles niet voorspoedig( er werden minder abonnementen met een Galaxy s5 verkocht) en dat heeft invloed gekregen op het ontwerp en de ontwikkeling van de Samsung Galaxy S6. De ontwerpers zijn terug gestuurd naar de tekentafel en hebben het aankomende model voorzien van een uitermate strak design en als de eerste geluiden met betrekking tot de Galaxy S6 kloppen zal het toestel een metalen body krijgen en afgewerkt worden met glas.

Het einde van de Mini-versie?

In de afgelopen jaren bracht Samsung ook altijd een mini versie uit van het vlaggenschip. Vanaf de Samsung Galaxy S3 heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf dat gedaan en altijd nog met succes. De Galaxy S5 Mini was in veel opzichten beter dan de Galaxy S5 maar het is maar de vraag of Samsung ook dit jaar een Mini-versie van de Galaxy S6 op de markt gaat brengen. Er worden steeds minder smartphones verkocht met kleine beeldschermen en daarbij komt kijken dat Samsung kritisch heeft gekeken naar haar assortiment en het kan maar zo dat er dit jaar geen Samsung Galaxy S6 Mini geïntroduceerd wordt.

Rate this post

Plaats een reactie