Home » master in het buitenland » De meest voorkomende risico’s als ondernemer

De meest voorkomende risico’s als ondernemer

Ben je ondernemer of ben je van plan om een eigen onderneming op te starten? Dan is het goed om te weten welke risico’s hier aan vast zitten. Er zitten altijd risico’s aan ondernemen en je kunt ze ook nooit helemaal wegnemen. Maar sommige risico’s kun je wel verminderen, dus het is goed om je hier eens in te verdiepen. Wat zijn nou de meest voorkomende risico’s voor ondernemers?

Inbraak

Een veelvoorkomend risico voor ondernemers is inbraak. Het is belangrijk om hier goede maatregelen tegen te nemen. Ten eerste is een goede verzekering sterk aan te raden. Maar er zijn nog meer maatregelen die je zelf kunt nemen om de kans op inbraak te verkleinen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om goede terreinverlichting te plaatsen. Inbrekers opereren graag in het donker. Als er terreinverlichting aanwezig is bij je bedrijf, maak je deze plek dus een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers. Het nauwkeurig afsluiten van het pand hoort er natuurlijk ook bij. Het is belangrijk dat je goed afspreekt wie er afsluit en hoe dat gebeurt. Een alarminstallatie kan ook een goede keuze zijn. Hierdoor kunnen inbrekers schrikken en breken ze niet zo snel in.

Brand

Een ander vervelend risico is het uitbreken van brand. Het is het beste om brand te voorkomen, zorg dus voor een zo brandveilig mogelijke omgeving. Als er toch brand uitbreekt moeten natuurlijk allereerst de werknemers in veiligheid worden gebracht. Zorg er dus voor dat er een goed ontruimingsplan is en dat BHV’ers weten hoe zij moeten handelen bij een ontruiming. Als de continuïteit van je bedrijf in gevaar komt door een grote brand, is het goed om na te denken over alternatieven. Mogelijke uitwijkscenario’s, uitbesteding aan derden en het verkrijgen van nieuwe apparatuur zijn belangrijke onderdelen.

Ongelukken

Als je een onderneming hebt met auto’s of andere voertuigen kunnen hier ook ongelukken mee gebeuren. Dit is heel vervelend en kan veel schade opleveren. Goede verzekeringen zijn hierbij belangrijk. Ook is het van belang om je voertuigen allemaal op tijd te laten keuren en repareren waar nodig. Dit kan het risico op ongelukken flink verkleinen.

 

Auto’s kunnen niet alleen ongelukken krijgen, ze kunnen ook gestolen worden. Hier zitten dus risico’s aan waar je voldoende rekening mee moet houden. Zorg voor een goede opbergplaats voor je voertuigen. Sluit deze plek goed af en zorg eventueel voor extra beveiliging met bijvoorbeeld camera’s of een alarminstallatie.

Conflicten

Natuurlijk kunnen er ook conflicten ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld gaan over bepaalde voorwaarden die zijn gesteld, verwachtingen die niet zijn nagekomen of betalingsconflicten. Dit is heel vervelend en kan niet altijd voorkomen worden. Wel is het heel belangrijk om vooraf goede voorwaarden op te stellen en de verwachtingen van beide partijen goed af te stemmen.

Klantinformatiebeheer

Als je te maken hebt met verschillende klanten, zal hier ook bepaalde privacygevoelige informatie bij horen. Het is de bedoeling dat gegevens die niet voor iedereen toegankelijk mogen zijn dat ook blijven. Stel goed vast wie bepaalde informatie wel en niet mag zien. En bedenk welke maatregelen je kunt nemen als de informatie toch in verkeerde handen terechtkomt. Cybercrime is hierbij ook een belangrijke zaak om rekening mee te houden.

Rate this post

Plaats een reactie