Home » sport » De leukste festivals deze zomer in Amsterdam

De leukste festivals deze zomer in Amsterdam

In Amsterdam is altijd wel iets te doen, of je nou van eten houdt, van dansen of van een beetje cultuur. Er zijn allerlei soorten festivals waar je je kunt vermaken met je vrienden of familie. Een kleine tip; zoek van te voren waar je kunt parkeren zodat je niet de halve dag bezig bent om een plekje te zoeken. Parkeren in Amsterdam kan nog wel eens een drama zijn. We gaan  een aantal feestjes op een rijtje zetten waar je een keer geweest moet zijn!

Voor de techno liefhebbers

Voor de technoliefhebbers zijn er een aantal feestjes waar je een keer geweest moet zijn. Verknipt is er hier één van. Je kunt op 2 juli genieten van dit feestje. Dit feestje is op een zaterdag vanaf 1 uur in de middag tot 12 uur s’avonds. Je kunt hier onder andere genieten van Benny Rodrigues, Olivier Weiter en Juan Sanchez. Het is het zeker waard om hier een dansje te wagen!

Een ander feestje waar je geweest moet zijn is Buiten Westen wat is op 16 juli. Hoewel dit niet alleen techno is maar een verzameling van electronica, house en disco is het zeker de moeite waard om hier te genieten. Hier komen alle vrije geesten bij elkaar om te genieten van de muziek en het lekkere eten.

Een beetje cultuur mee pakken

Voor degene die houdt van een beetje cultuur moet zeker een keer naar de Gay Pride. Deze is op 25 juli tot 2 augustus door de gehele stad. Als er over cultuur in Amsterdam gepraat wordt, komt dit feestje zeker aan bod. Let wel op bij dit feest is het gigantisch druk in de stad, zoals al gezegd kijk goed in welke garage je kunt parkeren. Een voorbeeld van een garage in Amsterdam is Qpark.

Voor het hele gezin

Als je lekker een dagje of een avondje met je gezin wel wilt in de omgeving van Amsterdam is Artis ZOOmeravonden een leuk uitstapje. Je kunt op zaterdag in de periode juni t/m augustus genieten van heerlijk muziek. Voor het gezin die een stapje extra wilt doen is er een speciale rondleiding waar je kunt ontdekken hoe de dieren zich in de nacht gedragen.

Voor de eet liefhebbers

Wie houdt er nou niet van eten? Dit is dus een festival waar iedereen geweest moet zijn. Het food truck festival TREK. Verschillende hapjes proberen onder het genot van heerlijke muziek en verschillende theater voorstellingen. Het festival wordt gegeven in het Amstelpark in het weekend van 17 juli.

Voor de dansers

Er zijn natuurlijk nog veel meer feestjes in Amsterdam om met je vrienden van te genieten in de zomer. Zo is er natuurlijk Loveland Festival, Shoeless en Lowlands wat misschien wel de bekendste is. Maar de volgende feestje mag je eigenlijk ook zeker niet missen. Voltt is namelijk een aanrader, maar ook het Amsterdam Wood Festival en Mysteryland zijn feestje om in overweging te nemen!

Er is dus geen tijd om je te vervelen deze zomer! Een goede parkeerplaats zodat je snel kunt genieten van je feestje, een heerlijk feestje en natuurlijk hopen we op lekker weer!

 

Rate this post

Plaats een reactie