Home » Gezondheid » De Kracht van Veilige Verbinding: Emma’s Reis

De Kracht van Veilige Verbinding: Emma’s Reis

Emma werkte als jeugdhulpverlener en vond het belangrijk om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden aan de kinderen waarmee ze werkte. Echter, op sommige dagen merkte ze dat ze zichzelf niet zo veilig en verbonden voelde als ze zou willen. Ze was zich ervan bewust dat haar eigen gevoelens van veiligheid een impact hadden op de manier waarop ze met haar cliënten omging, maar ze wist niet precies hoe ze hiermee moest omgaan.

Toen hoorde Emma over een 1-daagse training veilig geankerd die beloofde haar te helpen meer veiligheid en verbinding in zichzelf te ervaren. De training zou praktische tools bieden vanuit verschillende stromingen, zoals de polyvagaal theorie, de tao, systemisch werk en nog veel meer. Ze besloot zich in te schrijven voor de training, in de hoop dat het haar zou helpen om een betere hulpverlener te worden voor haar cliënten.

op 1 been staan - balans

Tijdens de training leerde Emma haar eigen veilige plek en overlevingsstaten kennen en ontdekte ze hoe ze de veilige plek in zichzelf kon vinden en verankeren. Ze nam deel aan opstellingen en lichaamsgerichte oefeningen, en leerde over de polyvagaal theorie en de grond van aanwezigheid vanuit systemisch werken. Emma merkte dat ze, door deze ervaringen, meer inzicht kreeg in wat haar tegenhield of van slag maakte op bepaalde momenten in haar werk.

Na de training voelde Emma zich meer in verbinding met zichzelf en beter uitgerust om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren voor de kinderen waarmee ze werkte. Ze ontdekte dat ze, door meer inzicht te hebben in haar eigen gevoelens van veiligheid en verbinding, beter in staat was om haar cliënten, leerlingen, collega’s en medewerkers te helpen zich sneller en makkelijker te ontwikkelen.

Dankzij de training was Emma nu in staat om met meer plezier en voldoening te werken, en haar cliënten voelden zich ook meer op hun gemak. Ze besefte dat het investeren in haar eigen persoonlijke ontwikkeling en welzijn niet alleen haarzelf ten goede kwam, maar ook een positieve invloed had op de mensen om haar heen. Dit versterkte haar overtuiging dat een veilige en verbonden omgeving cruciaal is voor groei, werk, leren en plezier – een win-winsituatie voor iedereen.

geankerd en veilig

Emma besloot om de inzichten en technieken die ze tijdens de training had opgedaan, te delen met haar collega’s op het werk. Ze organiseerde een teamvergadering waarin ze haar ervaringen en de waardevolle kennis die ze had opgedaan, besprak. Haar collega’s waren geïnteresseerd en stonden open voor de nieuwe ideeën die Emma hen presenteerde.

Geïnspireerd door de positieve veranderingen die Emma had doorgemaakt, besloten enkele van haar collega’s zich ook in te schrijven voor de training. Na verloop van tijd merkten ze allemaal dat ze beter in staat waren om met uitdagingen om te gaan, meer verbinding voelden met zichzelf en hun cliënten, en betere resultaten boekten in hun werk.

Het enthousiasme en de positieve veranderingen die binnen het team plaatsvonden, bleven niet onopgemerkt. Het management besloot om de training beschikbaar te stellen voor alle medewerkers binnen de organisatie, ongeacht hun functie of werkveld. Hierdoor konden nog meer mensen profiteren van de kennis en praktische tools die de training te bieden had.

Naarmate meer medewerkers de training volgden, ontstond er een cultuur van veiligheid en verbinding binnen de organisatie. Mensen voelden zich meer op hun gemak, konden beter met elkaar communiceren en waren beter in staat om samen te werken. Dit had een positieve invloed op de algehele werksfeer en resulteerde in een groter gevoel van tevredenheid onder zowel de medewerkers als de cliënten.

gegrond in veiligheid

Emma kon nauwelijks geloven hoeveel impact de training op haarzelf en haar omgeving had gehad. Ze was trots op de veranderingen die ze had doorgemaakt en de groei die ze had gezien bij haar collega’s. Ze realiseerde zich dat het cultiveren van een gevoel van veiligheid en verbinding niet alleen essentieel was voor haar eigen welzijn, maar ook voor het welzijn van de hele organisatie en de mensen waarmee ze werkten.

Emma besloot om haar kennis en ervaring verder uit te breiden en ging op zoek naar aanvullende trainingen en workshops om haar vaardigheden te blijven ontwikkelen. Ze ontdekte een breed scala aan cursussen die haar konden helpen haar inzichten te verdiepen en nieuwe technieken te leren om haar cliënten nog beter te ondersteunen.

Tijdens haar zoektocht kwam ze in contact met andere professionals uit verschillende werkvelden, zoals onderwijs en leiderschap. Emma realiseerde zich dat de principes van veiligheid en verbinding universeel toepasbaar waren, en dat het delen van haar kennis en ervaringen kon bijdragen aan het welzijn van veel meer mensen.

Ze begon haar ervaringen te delen op sociale media, in blogs en tijdens netwerkevenementen. Al snel werd ze erkend als een expert op het gebied van veiligheid en verbinding. Emma werd uitgenodigd om lezingen en workshops te geven op conferenties en bijeenkomsten, waar ze haar verhaal en haar inzichten deelde met een steeds groter publiek.

Na verloop van tijd besloot Emma om haar eigen bedrijf op te richten om trainingen en workshops aan te bieden op het gebied van veiligheid en verbinding. Ze ontwikkelde een reeks cursussen die waren afgestemd op de behoeften van verschillende doelgroepen en werkvelden, zoals onderwijs, jeugdhulpverlening, leiderschap en zorg.

Het bedrijf van Emma groeide gestaag en al snel had ze een team van trainers en coaches om zich heen verzameld die haar hielpen om haar missie te verwezenlijken: het bevorderen van veiligheid en verbinding in alle aspecten van het leven. Samen bereikten ze een breed scala aan professionals, die op hun beurt de opgedane kennis en vaardigheden toepasten in hun eigen werkomgevingen.

De impact van Emma’s werk werd steeds zichtbaarder. Mensen in verschillende werkvelden begonnen de waarde van veiligheid en verbinding te herkennen en te waarderen, wat leidde tot meer samenwerking, begrip en empathie tussen collega’s en cliënten.

Emma keek met trots en voldoening terug op haar reis, wetende dat ze een verschil had gemaakt in de levens van zoveel mensen. Ze bleef zich inzetten voor het verspreiden van haar boodschap en het bevorderen van veiligheid en verbinding, ervan overtuigd dat dit de sleutel was tot een meer compassievolle en harmonieuze wereld.

Rate this post

Plaats een reactie