Home » Internet » De elektrische haard is dé vervanger van de open haard

De elektrische haard is dé vervanger van de open haard

Het is goed voor te stellen dat je een haard mooi vindt, maar niet zit te wachten op de hoeveelheid werk. Je moet de haard natuurlijk schoonhouden, en hetzelfde geld voor de schoorsteen. Wanneer deze niet goed wordt schoongehouden, dan kan er brand ontstaan. Zo moet er elke keer ook hout gehaald worden en bijgevuld worden om het vuur aan te houden. Bij elkaar kost het dus gewoon veel moeite om een open haard te hebben. Een elektrische haard is daarentegen de uitkomst! In dit artikel lees je waarom dit zo geweldig is.

 

Een elektrische haard lijkt levensecht

Men heeft al snel de veronderstelling dat een elektrische haard niet echt zal ogen. Echter is niets minder waar! De elektrische variant heeft namelijk een uitstekend werking waardoor het ook nog eens levensecht werkt. De werking is namelijk als volgt: de haard is als het ware een afgedekte ruimte waar je door heen kan kijken. Meestal liggen er ook houtblokken in om nog meer een haard uitstraling te geven. De haard werkt op water. Dit water wordt dan gebruikt om een watermist te maken. Dit geeft de ingebouwde 3D lasers een oppervlakte om op te projecteren. Deze lasers projecteren dan vlammen op de mist. Door de verschillende plaatsingen van de lazers lijkt het rondom, net echt. Wanneer de haard ook gecombineerd wordt met een warmte element, dan zal het nog meer levensecht lijken.

 

De elektrische haard kan zo ingebouwd worden

De elektrische variant kent ook als voordeel dat deze overal ingebouwd kan worden. In tegenstelling tot de traditionele open haard, geeft deze van zichzelf geen warmte af. Het voordeel hiervan is dat deze ook in kleine ruimtes ingebouwd kan worden. Ook geeft dit de mogelijkheid om de haard op meer creatieve plekken ingebouwd kan worden. Een voorbeeld hiervan is de inbouw in een salontafel. Het enige waar rekening gehouden mee dient te worden is de beschikbaarheid van elektriciteit.

Rate this post

Plaats een reactie