Home » Financieel » De beste zakelijke energieleverancier

De beste zakelijke energieleverancier

De beste zakelijke energieleverancier

Wist u dat het vergelijken van energietarieven heel eenvoudig is? Er zijn slechts 4 stappen die u moet doorlopen om erachter te komen welke zakelijke energieleverancier het beste aanbod heeft op dit moment. Wij willen de verschillende stappen even graag met u doornemen zodat u zo dadelijk zelf een energie vergelijking kunt doen, bijvoorbeeld via de vergelijker op Energie-zakelijk.nl.

Uw woon- of werkadres

Tijdens stap één vult u de postcode en het huisnummer in. Dit is nodig omdat niet alle zakelijke energieleveranciers ook daadwerkelijk kunnen leveren op uw adres. Zorg ervoor dat u het adres correct invult.

Soort meter

Tijdens de tweede stap geeft u aan wat voor soort meter u heeft. Dit kan een enkele, maar ook een dubbele meter zijn. Bij een enkele meter betaalt u steeds hetzelfde tarief, het maakt niet uit of het 2 uur in de middag is om 2 uur ’s nachts. Een dubbele meter werkt daarentegen anders, er zijn in dat geval twee verschillende tarieven. Overdag betaalt u vaak een hoger tarief in vergelijking tot ’s nachts. Heeft u een dubbele meter, dan is het sowieso raadzaam om wasmachines, vaatwassers en andere apparaten die veel stroom verbruiken ’s nachts te laten draaien. Op jaarbasis kunt u hier op eenvoudige wijze tientallen euro’s mee besparen.

Het energieverbruik

De derde stap in de vergelijking is misschien wel de belangrijkste. Tijdens stap drie geeft u aan hoeveel energie u per jaar verbruikt. We kunnen ons voorstellen dat het lastig kan zijn om dit te weten. Heeft u geen flauw idee van het verbruik, kijk dan eens op uw laatste eindafrekening van de energie. Op de eindafrekening kunt u precies zien hoeveel energie u in een jaar heeft verbruikt. Kunt u de jaarnota niet meer vinden, dan kunt u gebruik maken van het gemiddelde verbruik. Kies uw gezinsgrootte of selecteer MKB als u een bedrijf runt. Ook bij MKB’ers zijn er natuurlijk grote verschillende in het stroomverbruik. Iemand met een zaak aan huis verbruikt natuurlijk veel meer dan een ondernemer met een enorme boerderij. U kunt daarom specifiek aangeven of u in de categorie ZZP, eenmanszaak, winkel, kantoorpand of industrieel hoort.

Uw huidige zakelijke energieleverancier

Tijdens stap 4 geeft u aan wie uw huidige zakelijke energieleverancier is. De vergelijker kan vervolgens nagaan of u momenteel al klant bent bij de goedkoopste leverancier of dat het verstandig is om over te stappen naar een goedkoper alternatief.

Bereken nu!

Zodra u op de knop bereken nu klikt gaat het vergelijkingssysteem alle energieleveranciers nalopen. Op basis van de door u ingevulde gegevens wordt er gekeken naar de prijzen. De goedkoopste zakelijke energieleverancier zal binnen één minuut op uw scherm staan. De kans is groot dat dit niet uw huidige leverancier is, want nieuwe klanten kunnen vaak profiteren van een contract met een scherpere prijs. Voordat u overstapt is het wel belangrijk om het huidige contract na te lopen en de opzegtermijn te bekijken. Als u een flexibel contract heeft dan is de opzegtermijn meestal een maand. Heeft u echter een meerjarig contract afgesloten dan kan het zomaar zijn dat u 3 of 5 jaar aan uw huidige contract vast zit. In dat geval zult u moeten wachten tot het contract afloopt, of u moet een overstap boete betalen.

Rate this post

Plaats een reactie