Home » Internet » De beste kleurcombinaties om jouw slaapkamer mee in te richten

De beste kleurcombinaties om jouw slaapkamer mee in te richten

De slaapkamer is een ruimte waar je tot rust komt in de avond. Maar als je overdag in je slaapkamer bent moet je natuurlijk niet helemaal gek worden door alle kleuren die er gebruikt zijn. Een dekbedovertrek die rood van kleur is, een muur die groen is en dan nog een stoel die bruin is. Dit is natuurlijk niet een kleurcombinatie waar je rustig van wordt. Daarom een aantal kleurcombinaties die voor rust kunnen zorgen in jouw slaapkamer.

Natuurlijke tinten

Een combinatie van natuurlijke tinten straalt puurheid en eerlijkheid uit. Denk bijvoorbeeld aan kleuren zoals aardetinten. Deze heb je natuurlijk in verschillende kleuren, een  zandkleur, hemelsblauw en natuurlijk groene tinten. Het is mooi om de natuur terug te laten komen in de accessoires die je plaatst. Kies daarom niet voor hele zware meubels, maar juist voor houten meubels. Probeer de natuurlijke uitstraling ook in je meubels te gebruiken. Ook met een dekbedvertrek kan je de uitstraling van de kamer versterken.

Rustgevende kleuren

Als je een rustgevende slaapkamer wilt, kies dan niet voor te felle kleuren. Gebruik juist warme tinten om de slaapkamer rust uit te laten. Je kan denken aan lichte blauwtinten. Combineer dit wel met wat warme tinten om je slaapkamer extra knus te maken. Alleen lichtblauwe tinten kan de kamer namelijk een wat koele uitstraling geven.

Energieke kleuren

Nu we de wat rustigere tinten gehad hebben gaan we over naar kleurcombinaties die er voor zorgen dat je energie krijgt. Dit is natuurlijk heerlijk wanneer je opstaat. Deze kleurcombinaties zijn vooral geschikt voor mensen die wat uitbundiger zijn. Wanneer je dit niet bent kan dit namelijk er voor zorgen dat je stress gaat ervaren bij de kleurcombinaties. De kleuren die je kan gebruiken voor een energieke uitstraling zijn kleuren als: Oranje, geel en rood. Pas met rood wel op. Voor sommige mensen staat deze kleur voor passie, maar rood kan ook het gevoel van agressie opwekken. Deze kleur is dus niet voor iedereen geschikt.

Vrouwelijke slaapkamer

Een vrouwelijke slaapkamer wil niet zeggen dat alle muren roze moeten zijn. Totaal niet zelfs. De kleuren waar vrouwen vaak blij van worden in de slaapkamer zijn namelijk pasteltinten. Denk dus aan kleuren als licht groen of oranje. Ook tinten als paars en en bruin kunnen gecombineerd worden. Probeer dit wel met een basis kleur te doen. Vaak worden wit of lichte grijstinten als basis gekozen. Je kan er dan wel voor kiezen om de meubels in je slaapkamer een boost te geven met een iets opvallendere kleur.

Mannelijke slaapkamer

Een makkelijke slaapkamer bevat meestal de kleuren grijs, lichtblauw en groen. Deze geven vaak een hele mannelijke sfeer. Kies niet voor te donker, zo oogt de kamer kleiner.

 

Rate this post

Plaats een reactie