Home » Huis » Dakkapel nodig? Verdiep je eerst in de mogelijkheden

Dakkapel nodig? Verdiep je eerst in de mogelijkheden

dakkapel schuinMeer ruimte nodig of licht nodig? Een donkere zolderkamer veranderen in een mooie lichte kamer met nog meer ruimte? Dan ben je toe aan een dakkapel.

Meer licht, ruimte en waarde

Een dakkapel zorgt niet voor alleen meer licht en ruimte maar zorgt ook voor een meerwaarde van je woning. Je woning verkoopt makkelijker en is meer waard.

Dakkapel vergunning nodig?

Aan de achterkant van je huis heb je bijna nooit een vergunning nodig dus daar kan zonder extra gedoe makkelijk en snel een dakkapel worden geplaatst. Aan de zijkant of aan de voorkant van je huis is bijna altijd een vergunning nodig. Deze vraag je aan bij de zelf gemeente of laat je de dakkapel-boer doen. Een vergunning aanvragen kan tot 6 weken duren dus houdt daar rekening mee. Daarnaast is een vergunning niet gratis.

Dakkapel soorten

Je hebt een kant-en-klare dakkapel welke in de volksmond Prefab genoemd wordt en een traditioneel dakkapel welke ter plaatse wordt opgebouwd. Een Prefab dakkapel kan van kunststof zijn maar ook van hout. Hout heeft een authentieke uitstraling en kan ook houten kozijnen bevatten. Bij een kunststof dakkapel is alles van kunststof dus ook de kozijnen.

Een kunststof dakkapel koop je in een bepaalde kleur. Een houten dakkapel kun je later overschilderen in de kleur van je huis.

Glas

dakkapel maatJe kunt kiezen voor normaal dubbel glas en HR++ glas. Het laatste isoleert beter maar is wel duurder.

Soorten ramen

Je kunt bijna elke indeling kiezen wat de opstelling van ramen betreft. Zo kun je kiezen voor een aantal vaste ramen, draai ramen en/of draai-kiep ramen. Vaste ramen zijn goedkoper dan draai-kiep ramen.

Meer weten over dakkapellen en uitgebreidere info? Klik dan op -> Dakkapel prijzen

 

Rate this post

Plaats een reactie