Home » Huis » Dakgootreparatie

Dakgootreparatie

Als u last heeft van lekkage zou dakgootreparatie misschien de oorzaak kunnen wegnemen. Het belangrijkste is dat eerst wordt onderzocht waar het lek zit. Een vakman weet precies hoe het lek gevonden moet worden. Ook weet hij hoe dit gerepareerd moet worden bij alle soorten dakgoten en materialen. In het geval dat er iets anders mis is met uw goot of het dak, dan kunt u ook het best iemand inhuren die verstand heeft van dakreparaties. Prodak BV heeft de beste vakmannen op het gebied van dakgootreparatie.

Verschillende dakgoten

Er zijn veel verschillende dakgoten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gemaakt zijn van zink of van pvc. Ook zijn er verschillende vormen.

Soorten dakgoten:
• bakgoot;
• mastgoot;
• kilgoot;
• zakgoot.

Een bakgoot is een vierkante goot en komt in Nederland het vaakst voor. De afwerking van deze goot kan door beugels of betimmering gebeuren. Een halfronde goot wordt een mastgoot genoemd. De mastgoot is beschikbaar in meerdere materialen en kan zonder dragers aan de muurbalk bevestigd worden. De bakgoot en de mastgoot zijn goten die voornamelijk aan de buitenkant van de muren worden bevestigd. Naast deze goten zijn er ook goten die tussen de daken zitten om het water daar af te voeren. De kilgoot doet dit tussen twee schuine dakvlakken die elkaar raken. De zakgoot zit tussenin twee daken waar bijvoorbeeld twee huizen aan elkaar vast zitten. De kilgoot is dus een schuine goot en de zakgoot is meestal horizontaal.

Verschillende reparaties

Er zijn dus erg veel verschillende dakgoten. Bij zoveel diverse vormen en materialen kunt u zich wel voorstellen dat bij elke verschillende goot ook een andere dakgoot reparatie hoort. In sommige gevallen is het zelfs beter om de dakgoot te vervangen. Wilt u zeker zijn dat uw goten na de dakgoot reparatie weer lang mee kan, laat hem dan repareren of vervangen door een vakman.

Rate this post

Plaats een reactie