Home » Games » Een dagelijks portie Sudoku

Een dagelijks portie Sudoku

Een dagelijks nieuwe sudoku zonder krantenabonnement, gratis en voor niks. Dat kan op www.sudokuonline.nl. Stel deze website als homepage in en je kunt iedere dag je hersenen trainen. Er staat op deze site een grote verscheidenheid aan sudoku’s, waarvan de meeste per dag wisselen.

Het spel Dagelijks Sudoku genereert iedere dag opnieuw een nieuwe puzzel, maar het is ook mogelijk het archief door te spitten op zoek naar sudoku’s die u nog niet gemaakt heeft. Dit doet u door op de datum naast de puzzel te klikken. Er verschijnt vervolgens een kalender met achter iedere dag een andere puzzel.

Daarnaast is het mogelijk om de puzzel per dag te printen. Het spel kent vier levels: makkelijk, gemiddeld, moeilijk en expert. Voor ieder iets wils. De Dagelijkse Sudoku onderscheidt zich van andere online versies van sudoku doordat het mogelijk is de cijfers verkleind in een desgewenst vakje te plaatsen. Net zoals u zou doen met een geprinte versie. Heel handig als er meerdere mogelijkheden zijn voor een vakje. Om een cijfer definitief in te vullen klikt u twee maal op het desgewenste cijfer. Het spel laat niet zien of een ingevuld cijfer goed of fout is. Hiervoor moet het vraagteken naast de puzzel intoetsen, er wordt dan aangegeven hoeveel fouten u heeft gemaakt. Vindt u het handig dit gelijk te zien, dan moet u Strand Sudoku proberen van op deze sudoku website. Hier wordt door middel van een groene cirkel of een rood kruis onmiddellijk duidelijk of u het juiste cijfer in het juiste vakje heeft geplaatst.

Wat het online spelen van sudoku extra leuk maakt is het feit dat u tegen een tikkende klok ‘werkt’. Uiteraard is er vaak de mogelijkheid een spel te pauzeren. Even wegleggen en later opnieuw kijken met een frisse blik doet meestal wonderen bij het invullen van een sudoku.sudoku

Rate this post

Plaats een reactie