Plaats hier gratis je artikel en backlink

Visum Turkije

Heb je een visum Turkije nodig?

Voor een aantal niet-Europese landen geldt de visumplicht, wanneer je zelf niet in het betreffende land geboren bent of woont. Dit geldt onder andere voor Nederlanders en Belgen die op vakantie naar Egypte of Turkije gaan. De visumplicht houdt in dat je toestemming moet hebben om het land in te mogen. Tijdens je reis moet je kunnen aantonen dat je toestemming hebt en dat wordt per land anders geregeld, maar het komt altijd neer op een visum of bevestiging van toekenning van het visum dat je fysiek dan wel digitaal kunt tonen.

Voor het verkrijgen van een visum dien je een aantal gegevens op te geven, waaronder het documentnummer van je ID-kaart of paspoort. Voor de meeste landen dien je in het bezit te zijn van een paspoort, dat nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn na aankomst in het betreffende land. Voor sommige landen is een ID-kaart genoeg. Deze hoeft ook alleen maar geldig te zijn gedurende het gehele verblijf in het betreffende land. Om deze reden is het van belang om voor het aanvragen van het visum te zorgen voor een geldig paspoort of een geldige ID-kaart. Het visum is gekoppeld aan je reisdocument, dus als je een nieuw paspoort of nieuwe ID-kaart aanvraagt op het moment dat je je visum al hebt aangevraagd, is je visum al niet meer geldig en moet je er dus opnieuw één aanvragen. Zorg er dus voor dat je tijdig controleert of je paspoort of ID-kaart nog lang genoeg geldig is. Hetzelfde geldt voor de reizigers die met je meereizen, evenals kinderen en baby’s. Als je overigens je kind meeneemt op vakantie en de andere ouder of voogd gaat niet mee, dan dien je een ondertekende, Engelstalige verklaring waarin beide ouders of voogden verklaren toestemming te geven voor de reis, op papier mee te nemen.

Het online visum Turkije (e-visum Turkije) aanvragen

Het aanvragen van een visum voor Turkije of Egypte kan gemakkelijk online. Het bezoeken van een ambassade, consulaat of immigratiedienst is dan niet nodig. Bij een online aanvraag dien je een aantal gegevens in een formulier in te vullen. Het invullen van het formulier duurt ongeveer 5 minuten. De betaling verloopt ook snel, veilig en eenvoudig. Na het uitvoeren van de betaling ontvang je het visum of de bevestiging van de visumaanvraag al binnen een aantal dagen in je mailbox.

De voorbereiding voor het online visum Turkije

Turkije is typisch zo’n land waar je, met een geldig visum, naartoe kunt reizen met een Nederlandse of Belgische ID-kaart. Een paspoort heb je dan niet nodig. Controleer wel of je ID-kaart minimaal geldig is tot en met je vertrek uit Turkije. Als je toch met je paspoort reist, zorg er dan voor dat die nog minimaal 6 maanden geldig is op het moment dat je aankomt in Turkije.

Verder is het van belang om te checken of je reisdoel voldoet aan de voorwaarden van het online visum. Je mag maximaal 90 dagen lang verblijven in Turkije, mits je verblijf een toeristisch reisdoel betreft. Het is ook toegestaan om voor zaken naar Turkije te reizen, maar alleen wanneer je een al dan niet potentiële klant of leverancier wilt bezoeken, wilt netwerken, conferenties wilt bezoeken of trainingen wilt volgen. Het is niet toegestaan om met een Turks visum in dienst te treden bij een Turkse werkgever. Je Nederlandse of Belgische werkgever mag echter wel betaald worden door een Turkse organisatie, om jou vervolgens werk te laten verrichten in Turkije.

Hoe vraag je het online visum voor Turkije aan?

Het visum voor Turkije is gemakkelijk, op elk tijdstip en alle dagen van de week online aan te vragen via het aanvraagformulier. Als je het formulier zorgvuldig doorneemt en foutloos invult, is de kans groot dat het visum toegekend wordt, mits je aan alle voorwaarden voldoet.

Allereerst dien je de contactgegevens van degene in te vullen die de visums dient te ontvangen. Dit kunnen de gegevens van de reiziger zijn, maar het is ook mogelijk om voor iemand anders een visum aan te vragen. Vervolgens moet je aangeven op welke datum je het visum wilt laten ingaan. Dit is bij voorkeur een dag vóór de aankomstdatum in Turkije. Het is overigens niet nodig om vliegtickets te boeken voor het aanvragen van het visum Turkije. Je krijgt de mogelijkheid om de optie ‘spoed’ aan te vinken. Dit is alleen nodig wanneer u binnen 2 dagen in Turkije aankomt. De spoedprocedure wordt dan na aanvraag meteen in gang gezet. In dit geval ontvang je het visum hoogstwaarschijnlijk al binnen een kwartier.

Het enige wat je nu nog hoeft in te vullen, zijn de gegevens van alle reizigers. Je kunt met één aanvraagformulier voor meerdere reizigers een visum aanvragen. Elke reiziger ontvangt dan op het e-mailadres dat bovenaan in het formulier is ingevuld, een eigen visum. Let er bij het invullen van het documentnummer op, dat als je een Nederlands(e) paspoort of ID-kaart hebt, de ‘0’ dan het cijfer nul betreft. Heb je een Belgisch paspoort, dan begint je documentnummer met 2 letters, gevolgd door 6 cijfers.

Als alle benodigde gegevens juist zijn ingevuld, klik je op de groene knop ‘Visum aanvragen’ om de aanvraag in te dienen. Na het indienen van de aanvraag kun je veilig, snel en gemakkelijk met iDeal of Bancontact betalen. De betaling kan ook met PayPal of creditcard worden voldaan, maar dit brengt extra tijd en kosten met zich mee en bovendien is het minder veilig. De kosten van het online visum Turkije bedragen €29,95 per reiziger. In het geval van een spoedaanvraag komt hier nog €5 bij.

Wanneer ook de betaling is voldaan, ontvang je hoogstwaarschijnlijk binnen 2 dagen de bevestiging van de toekenning van het visum in je mailbox. Bij een spoedaanvraag wordt het visum gemiddeld al binnen een kwartier toegekend. Neem de bevestiging op papier mee in je handbagage.

Als je paspoort nog lang genoeg geldig is, je zeker weet dat je niet langer dan 30 dagen aaneengesloten in Egypte zult verblijven en je in ieder geval één hostel, hotel of andere overnachting hebt geboekt, dan kun je beginnen met de eerste stap van het aanvraagformulier: het invullen van je eigen contactgegevens.

Als het hele aanvraagformulier zorgvuldig is ingevuld, klik je op de groene knop “Visum aanvragen”. Er verschijnt dan een nieuwe pagina waarop je alle ingevulde gegevens nog eens kunt controleren. Maak hier vooral gebruik van; het zou immers zonde zijn als er fouten ingeslopen zijn, gezien het te verkrijgen visum dan niet geldig is. Als alles juist is ingevuld, dan is het tijd voor stap zes: het voldoen van de betaling.

De zevende en allerlaatste stap van de visumaanvraag is het uploaden van de paspoortkopieën van alle reizigers. Vervolgens ontvang je alle visums in de mailbox van het bij stap één ingevulde e-mailadres. Print alle visums en neem ze mee in je handbagage.

Voordat je vertrekt…

Als je van plan bent om op bezoek te gaan bij familie of vrienden, heb je een uitnodigingsbrief nodig om te kunnen aantonen dat je dit van plan bent. Bewaar deze brief in je handbagage, zodat je deze kan laten zien zodra erom gevraagd wordt. Verder is het van belang om een reisschema te maken met een overzicht van de vluchten en hotels die je voor je reis naar Egypte hebt geboekt. De data waarop je vliegt en in de hotels verblijft, dienen ook op dit schema te staan. Net als de eventuele uitnodigingsbrief en het visum Egypte dien je ook dit schema geprint mee te nemen in je handbagage.

 

Visum Turkije
5 (100%) 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EqUiNiTi Artikel Plaatsen © 2014 | Exclusief Frontier Theme