Home » Cultuur en maatschappij » Chatten in strijd tegen mensenhandel

Chatten in strijd tegen mensenhandel

Anoniem chatten met politie medewerkers

De politie is gestart met een nieuw project. Ze gaan chatten met vreemden. Mensen kunnen vanaf nu anoniem praten met de politie over mensen handel gerelateerde zaken. De politie heeft hiervoor een speciale chatbox ingericht.

Veel slachtoffers hebben last van schaamte. Uiteraard is dit nergens voor nodig, maar soms wel begrijpelijk. Angst kan ook een rol spelen. De politie heeft daarom een chatbox ingericht waarop slachtoffers, maar ook mensen die iemand in hun omgeving kennen die wellicht slachtoffer is van mensenhandel, kunnen chatten met rechercheurs van de politie Rotterdam.

De drempel verlagen door te chatten

De politie hoopt op deze manier de drempel voor mensen te verlagen om in contact te komen met de politie. Alles is anoniem, maar als er behoefte is kan er later een gesprek op het politie bureau plaats vinden of aangifte worden gedaan

De politie kiest voor deze methode, omdat jongeren gewend zijn te chatten. Je ziet ook steeds vaker dat loverboys online hun slachtoffers zoeken. Ze melden zich aan onder valse namen op sociale media websites, chatboxen, maar hebben ook profielen op bekende dating apps zoals tinder en badoo. Wees daarom altijd voorzichtig als je gebruikt maakt van dergelijke websites of apps. Want ook de loverboys maken hier dus gebruik van. Spreek daarom nooit zomaar met een onbekende af. Als je het niet vertrouwd is het altijd verstandig om en bekende van je mee te nemen of meerdere mensen te raadplegen over een afspraakje die je hebt. Op de website van de politie vindt je ook tips over het veilig daten op het internet.

Rate this post

Plaats een reactie