Home » Huis » Buitenschilder voor onderhoud

Buitenschilder voor onderhoud

Met goed schilderwerk blijft de waarde van uw woning hoog. Een goed onderhouden gevel ziet er immers niet alleen mooier uit, het voorkomt ook nog eens problemen met bijvoorbeeld vocht, schimmel of houtrot. Zorg daarom dat u voor het buitenschilderwerk een buitenschilder inhuurt.

Buitenschilder nodig

Het schilderwerk aan de buitenkant van uw huis moet gemiddeld eens per vijf jaar opnieuw geverfd worden door een buitenschilder. Voor huizen aan de kust is dit gemiddeld eens per drie of vier jaar. Deze huizen hebben namelijk te maken met zoutaanslag, waardoor er iets meer onderhoud nodig is. Ook huizen met de gevels op het zuiden moeten iets vaker geverfd worden, doordat het directe zonlicht het verf sneller doet vervagen.

Bespaar op onderhoud

Door het schilderwerk tijdig bij te houden voorkomt u schade aan bijvoorbeeld uw buitendeuren, kozijnen, gevels of tuinhekken. Metaal waar de verf niet goed onderhouden is kan gaan roesten en bij houten onderdelen kan houtrot ontstaan. Het herstellen van deze schade is vaak duurder en tijdrovender dan het onderhouden van het schilderwerk.

Een buitenschilder heeft kennis van de verschillende materialen die buiten geverfd moeten worden. Hij weet precies welke verf er gebruikt moet worden en wat de gepaste werkwijze is. Een schilder kan het hele jaar door zijn werk doen, mits de temperatuur niet onder het vriespunt komt. De buitenschilder houdt tevens rekening met de zon en werkt met de schaduw mee. Het is namelijk beter om de verf in de schaduw te laten drogen.

Droog verven

Het buitenschilderwerk kan het beste bij droog weer gebeuren, omdat regen de verf kan aantasten. Ook mag de luchtvochtigheid niet te hoog zijn, om condens en waterdruppels tegen te gaan. Veel buitenschilders hebben nu echter wel de mogelijkheid om hun werkgebied te beschermen tegen regen en vocht, waardoor hij ook op een regenachtige dag kan werken.

Rate this post

Plaats een reactie