Wanneer je een huis koopt wil je natuurlijk graag zekerheid hebben. Dit ontvang je door een bouwtechnische keuring. Hierbij wordt de woning of het bedrijfspand dat je aanschaft uitgebreid gecontroleerd op allerlei verschillende aspecten. Neem als eerste bijvoorbeeld de constructie van het dak. Je wilt graag weten dat dit helemaal in orde is. Wanneer dit niet het geval is bestaat de mogelijkheid dat het dak instort bij de eerste de beste sneeuwbui die het aankomende jaar over komt waaien. Dit wil je natuurlijk niet hebben.
Bouwtechnische keuring voor betere isolatie
Naast bouwtechnische aspecten wordt er ook gekeken naar bijvoorbeeld de duurzaamheid van de woning. Dit hoort ook bij de staat van de woning. De bouwtechnische keuring meet onder andere met infrarood apparatuur hoeveel warmte er van binnen naar buiten gaat. In de winter wil je dit altijd zo veel mogelijk proberen te voorkomen. Dit doe je door isolatiemateriaal aan de woning toe te voegen. Wanneer je dit doet houdt de woning veel meer warmte vast, wat de duurzaamheid ten goede komt. Uiteraard heet dit niet veel met de constructie van de woning te maken. Toch nemen we dit mee in de keuring om ook groen over te komen.
Vocht in de muren
In het Nederlandse klimaat hebben veel huizen last van vocht in de muren. Vooral bij oudere huizen is dit het geval. Zonde natuurlijk. Je wilt immers niet dat je nieuwe behang binnen de kortste keren weer van de muur valt. Door de uitgebreide vochtmeting die onderdeel is van de bouwtechnische keuring kunnen we dit soort zaken voor de koop van de woning in kaart brengen. Met een speciale behandeling aan de muur kan dit overtollige vocht worden voorkomen. Deze behandeling gaat als volgt. Als eerste proberen we met blazers en straalkachels het vocht uit de muur te krijgen. Wanneer het vocht uit de muur is wordt er een speciale coating toegepast waardoor er geen nieuw vocht meer in de woning kan.