Home » Educatie en werk » BHV hoeft niet jaarlijks herhaald te worden

BHV hoeft niet jaarlijks herhaald te worden

Vaak wordt er gezegd dat een cursus bedrijfshulpverlening jaarlijks herhaald dient te worden. Echter is dit helemaal niet verplicht. Een keer in de drie jaar een herhalingscursus BVH volstaat. Na het afronden van de bedrijfshulpverlening training ontvang je een pasje waarop staat dat dit één jaar geldig is. Dit is handig voor de aanbieder, om zo klanten jaarlijks terug te laten komen. Wettelijk gezien is dit niet nodig, al is het natuurlijk wel slim om eens per jaar een opfrissingscursus te volgen. Je kan ook zelf actie ondernemen om ervoor te zorgen dat je kennis up to date blijft.

Opfrissen BHV

Je kunt ervoor kiezen om jaarlijks een cursus BHV te volgen, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld elke 6 maanden met de BHV’ers binnen het bedrijf een BHV middag te organiseren. Tijdens deze middag kun je dan de geleerde kennis bespreken. Daarbij moeten in ieder geval de volgende vier punten besproken worden:

  • Alarmeren
  • Evacureren
  • Brandblussen
  • Eerste hulp bij ongevallen

Per branche is het verschillend hoeveel BHV’ers er aanwezig moeten zijn. In een zorginstelling waar een groot aantal mensen wonen is het natuurlijk belangrijk dat er veel BHV’ers aanwezig zijn, terwijl er bij een eenmanszaak weer een stuk minder BHV’ers aanwezig hoeven te zijn.

Elke drie jaar cursus bedrijfshulpverlening

In principe volstaat het om elke drie jaar een curscus bedrijfshulpverlening te volgen. Mocht je hiervoor kiezen, dan is het wel belangrijk om regelmatig kennis te vergaren door andere bronnen. Per bedrijf of branche kan er een risicoanalyse gemaakt worden waarin beschreven staat hoeveel bedrijfshulpverleners er aanwezig moeten zijn in een bedrijf.

Rate this post

Plaats een reactie