Home » Hobby en vrijetijd » Bezienswaardigheden in Den Haag

Bezienswaardigheden in Den Haag

Als je een dagje naar Den Haag gaat, zijn er verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. In Den Haag kun je bovendien goed winkelen en lekker eten. Den Haag is dus de perfecte stad voor een leuk dagje weg. Er is voor iedereen wel iets leuks te doen. Maar welke bezienswaardigheden moet je nou echt meepakken als je in Den Haag komt? Parkeren in Den Haag doe je in ieder geval makkelijk en comfortabel bij Q-Park.

Het Mauritshuis

Een van de bezienswaardigheden die je kunt bezoeken als je in Den Haag bent, is het Mauritshuis. Hier kunnen zowel volwassenen als kinderen zich meestal goed vermaken. Je vindt beroemde schilderijen van Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw in het Mauritshuis, maar er zijn ook leuke activiteiten te doen voor het hele gezin. Zo zijn er bijvoorbeeld voorleesdagen, maar je kunt ook zelf op pad. Dit kun je doen met het familie doe pakket op zak. In dit pakket zitten spelletjes en opdrachten waarmee je de schilderijen kunt ontdekken. Het pakket kun je huren aan de balie van het Mauritshuis. Ook kun je kiezen voor de gouden tour. Deze tour is speciaal gericht op jongeren en werkt door middel van een app. Het is dus heel interactief en werkt met prikkelende vragen, filmpjes en een onverwachte ontknoping. Iedere laatste zondag van de maand is er een familiedag in het Mauritshuis en kun je er je verjaardagsfeestje houden. Voordat je naar het Mauritshuis gaat, kun je op de website al een aantal activiteiten doen. Zo kun je bijvoorbeeld de Gouden Eeuw quiz doen of de Mauritshuis praatplaat starten.

Vredespaleis

Ook in het Vredespaleis kun je terecht tijdens een dagje in Den Haag. Hier kun je een audiotour doen, een tentoonstelling bekijken en een film bekijken. Het Vredespaleis heeft ook een bijzondere historische tuin. Deze kun je een paar keer per jaar bekijken onder leiding van de tuinman. Je komt langs de vijver, het rosarium, de kweekkassen en de wintertuin. Ondertussen zal de tuinman je vertellen over de geschiedenis en de bijzondere bomen en planten. Voor de liefhebbers kan dit een hele leuke activiteit zijn.

Binnenhof en Ridderzaal

Een andere bezienswaardigheid die niet mag ontbreken in het rijtje, is het Binnenhof. Dit plein met gebouwen eromheen is al eeuwen het centrum van de Nederlandse politiek. Op het Binnenhof staat de Ridderzaal. Dit is het oudste en belangrijkste gebouw wat er staat. De Troonrede wordt hier ook elk jaar door het koningshuis uitgesproken.

Paleis Noordeinde

Ook kun je Paleis Noordeinde bezoeken wanneer je in Den Haag bent. Dit is het werkpaleis van de koning. Je kunt dit paleis helaas niet van binnen bezichtigen. Je kunt het alleen vanaf de straatkant bekijken. Echter neemt dit niet weg dat het een bijzondere bezienswaardigheid is om even langs te lopen als je in Den Haag bent.

Escher in het paleis

Voor liefhebbers van het werk van Escher is dit een hele leuke bezienswaardigheid. Hier vind je namelijk een permanente tentoonstelling van de werken van Escher. Meer dan 150 creatieve voorstellingen zijn hier te vinden. Je kunt je hier eindeloos over bewonderen. Op de tweede etage vind je een interactieve wereld van Escher. Dit is een hele leuke en bijzondere ervaring, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Zo is dit een leuk uitje voor het hele gezin.


Den Haag is dus een ideale stad voor een dagje weg. Parkeren in Den Haag is geen probleem, er zijn leuke bezienswaardigheden, je kunt er lekker eten en ook leuk winkelen. Veel plezier!

the-hague-993433_640

Rate this post

Plaats een reactie