Home » bromfietsverzekering » Betrouwbaar thuiswerk

Betrouwbaar thuiswerk

 

Thuiswerk zoeken

Is er ook betrouwbaar thuiswerk te vinden op het internet? Die vraag stellen veel mensen zich als ze op zoek zijn naar inpak- of sorteerwerk om zo een centje bij te verdienen. Het antwoord is dat het een hele opgaaf is om een vertrouwd thuiswerkbedrijf te vinden.

 

Thuiswerk abonnement

Een aantal toonaangevende thuiswerksites vragen geld voor bemiddeling of om in te schrijven. Dit wordt opzettelijk niet duidelijk gecommuniceerd naar de klant toe. Vaak wordt de werkzoekende gelokt met de regel ‘gratis inschrijven’ of ‘gratis aanmelden’. De inschrijving is dan wel gratis maar door de aanvraag in te sturen zit men ongemerkt vast aan een maandelijks abonnement. Dit staat vermeld in de kleine lettertjes. Voor veel mensen echter wordt dit pas duidelijk als ze zien dat er een bedrag is afgeschreven van hun bankrekening. Sommigen reageren direct door de regeling stop te zetten. Anderen kijken de zaak nog eens even aan of er misschien toch inpakwerk uit voortvloeit. Andere valkuilen zijn hoge telefoonkosten. De thuiswerksite is soms telefonisch bereikbaar maar wel tegen een hoog tarief van 70 cent per minuut. Als je dan niet gelijk geholpen wordt dan loopt de rekening al aardig op.

 

Vacatures

De kans dat men een leuk baantje aangeboden krijgt is klein. Het thuiswerkbedrijf zal meestal een aantal standaard baantjes toesturen die vrij te verkrijgen zijn op het internet. Te denken valt aan enquetes invullen, emails lezen en werken als chat operator. Als er al een tip over een thuiswerkbedrijf wordt gestuurd dan moet het ook nog eens in de buurt zijn van de werkzoekende. Op de website Thuiswerk.net staan wel een aantal concrete namen en adressen om gratis inpakwerk te krijgen. Enkele van de eisen van thuiswerk zijn dat de werkzoekende binnen 15 km van het inpakbedrijf woont, over een auto beschikt en ’s avonds en in het weekend kan werken.

 

Belasting betalen

Veel thuiswerkers geloven om de een of andere manier dat ze geen belasting hoeven te betalen over hun thuiswerk. En dat er vrij bijverdiend mag worden tot 450 euro per maand. Dit klopt uiteraard niet. Als men in de bijstand zit kan er door de gemeente wel een vrijstelling gegeven worden van maximaal 196 euro per persoon voor een periode van 6 maanden. In totaal kan een stel op die manier 2400 euro bijverdienen bovenop de uitkering. Dit lijkt natuurlijk heel mooi maar in het jaar erop zal deze bijverdienste gevoeld worden door een lagere huursubsidie en wellicht het verlies van bijzondere bijstand en toeslagen.

Rate this post

Plaats een reactie