Home » Financieel » Beste spaarrekeningen Nederland

Beste spaarrekeningen Nederland

Beste spaarrekeningen Nederland

beste spaarrekeningenDikwijls rijst de vraag op of we nu beter sparen of toch eerder onmiddellijk geld lenen om iets degelijks aan te kopen. Maar wanneer we de spaarrentes bekijken valt er niets veel soeps te verdienen.

Wanneer we de spaarrekeningen in Nederland bekijken, komen deze niet hoger dan 1,5% basisrendement. De spaarrentes zijn natuurlijke afhankelijk van het type rekening dat men gekozen heeft. Type spaarrekeningen zijn

  • Internet spaarrekening
  • Standaardspaarrekenng

Die kunnen we verder onder verdelen in kwartaalsparen, maandsparen, vrij opneembaar sparen of een spaarrekening waarbij het geld gedurende een bepaalde tijd niet opneembaar is.

Wanneer je geld spaart bij een buitenlandse bank, is het best mogelijk dat je hogere spaarrentes haalt. Toch moet men opletten of het geld gegarandeerd en veilig staat. Dat is niet altijd duidelijk aangezien België het geld niet ophoest wanneer een buitenlandse bank failliet gaat. Een voorbeeld is BigBank van Estland die een bruto rendement geeft van 2,10%

Nederlandse spaarrekeningen

Hieronder krijgt men een overzicht van de spaarrekeningen (particulieren) die nog iets te beteken hebben. Deze info is afkomstig van www.spaarrente.nl.

 basis rente
1,50% 1,50% Zwitserleven Maandsparen 7,5
1,50% 1,50% SNS Bank SNS Maxisparen 7,2
1,50% 1,50% LeasePlan Bank Internetsparen 7,9
1,45% 1,45% Knab Flexibel Sparen 7,9
1,40% 1,40% MoneYou Sparen – Vrij opneembaar 7,6
1,40% 1,40% Zwitserleven Internetsparen 7,5
1,40% 1,40% Nationale Nederlanden Internetsparen 6,6
1,40% 1,40% Argenta Internetspaarrekening 8,0 best beoordeeld
1,40% 1,40% NIBC Direct Internetspaarrekening 7,9

Argenta blijkt het al bij al goed te doen wanneer we spreken over de waardering maar heeft een lagere basisrente dan de andere banken en online spaarrekeningen.

Zakelijke spaarrekeningen doen het nog slechter met een maximale basisrente van 1,25%. Dat komt omdat het geld op deze rekeningen meestal niet lang blijft staan maar regelmatig terug opgenomen wordt.

De beste waardering gaat uit naar KNAB.NL. Wil je echt het geld voor langere periode vast laten zetten, dan kan je een rendement halen van 1,5%.

Groen sparen

Zit je niet zo in met het rendement maar heb je meer oog voor het milieu of maatschappelijke aspecten? Dan kan je kiezen voor een groenspaarrekening (met groencertificaat). Voor groen sparen bestaan er fiscale voordelen die men kan bekomen door het juist invullen van de belastingaangifte. Men ontvangt een extra vrijstelling in de vermogensrendementsheffing van 56.420 euro plus bijkomend een heffingskorting van 0,7 procent.

Meer info op >>>> http://lenengeld.eu

Bron afbeeldingen: www.pixabay.com
Rate this post

Plaats een reactie