Home » Internet » Wat zijn de beste sloten tegen inbrekers?

Wat zijn de beste sloten tegen inbrekers?

Het is slecht nieuws voor woningeigenaren en huurders maar het is niet anders: elke dag wordt er bij honderden woningen ingebroken in Nederland en de criminelen die hiervoor verantwoordelijk zijn worden maar zelden gepakt door de politie. Er zijn verschillende manieren om inbraak te voorkomen. De eenvoudigste is natuurlijk om thuis te blijven, maar dat is niet erg praktisch. Om inbrekers af te schrikken kan je ook een waakhond aanschaffen. Effectief is het wel, alleen als je geen hondenliefhebber bent is deze keuze niet de meest voor de hand liggende.

Anti-inbraak sloten

Andere manieren om inbraak te voorkomen zijn het installeren van een alarminstallatie, rolluiken plaatsen en natuurlijk het installeren van anti-inbraak sloten op alle ramen en deuren van een woning. Deze manier is waarschijnlijk de meest effectieve en minst ingrijpende. Het (laten) installeren van degelijk veiligheidsbeslag is een prima methode om het inbrekers moeilijk te maken en om ze door te laten lopen. Anti-inbraak sloten werken namelijk vertragend en daar houden inbrekers niet van. Die willen zo snel mogelijk naar binnen.

Bulgaarse methode

Toch zijn ook inbrekers niet dom en daarom ontwikkelen ze steeds weer andere technieken om sloten te forceren. Een van de nieuwste methoden is het zogenaamde kerntrekken ofwel de Bulgaarse methode. De truc is om met een accuboormachine een geharde schroef in het slot te draaien en deze vervolgens met een kerntrekker of een koevoet te breken. Het slot van elke buitendeur die niet goed is beveiligd kan zo binnen een minuut worden opengemaakt.

Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging

Gelukkig zitten de aanbieders van veiligheidssloten ook niet stil en is er al enige tijd speciaal veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging op de markt. Dit deurbeslag is zo ontwikkeld en gemaakt van sterke materialen dat kerntrekken niet werkt. De schroef die inbrekers proberen in te draaien krijgt geen grip en draait onschuldig rond als men deze met een boormachine probeert in te schroeven.

Rate this post

Plaats een reactie