Home » Gezondheid » De beste energie aanbieding in Nederland

De beste energie aanbieding in Nederland

De beste energie aanbiedingen in Nederland
Door het terugdringen van het energieverbruik is er voor gezinnen veel te besparen op de energiekosten. Omdat de energieprijzen de laatste jaren sterk zijn gestegen, wordt er alles aan gedaan om de verbruikskosten nog verder terug te dringen. Daarom worden er bij woningen veel voorzieningen getroffen.

Isoleren
Een belangrijk onderdeel om het energieverbruik te beperken, is de woning goed te isoleren. Hierbij kunt u denken aan het isoleren van het dak, muren, vloeren en ramen. Vooral het dubbel glas levert een behoorlijke besparing op. Er worden tegenwoordig zelfs huizen gebouwd die gebruik maken drie of viervoudig glas. Op deze manier zal er door de ramen praktisch geen warmte meer verloren gaan.

Zonnepanelen
Om het verbruik van de elektrische energie nog verder te beperken, worden er veel zonnepanelen toegepast. De zonnepanelen leveren energie op. Wanneer er een overschot aan elektrische energie is, wordt dat terug geleverd aan het net. Dat kunt u zien aan de jaarlijkse afrekening.

De energieleverancier
Het meeste voordeel is te halen door het kiezen van de goedkoopste energieleverancier. De energieleveranciers beconcurreren elkaar om de energieprijs zo laag mogelijk te houden en daarmee klanten te winnen. Op deze reden zullen nieuwe klanten, wanneer ze de leveranciers met elkaar vergelijken, zeker voordeliger uit kunnen zijn. Stroom, gas en licht vergelijken is daarom een must.  Gebruik daarvoor de energievergelijker op internet. U kunt het beste overstappen als u ziet dat uw huidige leverancier een stuk duurder is dan de concurrent. Ook de service kan een belangrijke reden zijn waarvoor u wilt overstappen. Tegen dat uw contract afloopt, is het verstandig alles nog eens op een rijtje te zetten. Voordat uw contract afloopt, krijgt u hoogstwaarschijnlijk van uw huidige leverancier een verlengaanbod. Op zo’n moment is het verstandig om alles nog eens goed te bekijken. Wanneer u alles op een rijtje heeft gezet en u merkt dat u momenteel veel te veel betaald ten opzichte van andere leveranciers, is het tijd om over te stappen. U moet wel op tijd overstappen. Meestal heeft u een bedenktijd van 14 dagen en een opzegtermijn van 30 dagen. Wanneer het slechts enkele tientjes per jaar scheelt en u zeer tevreden bent met uw leverancier, kunt u beter bij uw leverancier blijven.

Welkomstbonus
Laat u nooit verleiden door de welkomstbonus. Het gaat om de tarieven van gas, elektriciteit en het vastrecht. Dat zijn de belangrijkste zaken die u zouden moeten overtuigen om over te stappen. Voordat u gaat overstappen, moet u ook weten of de eventueel nieuwe leverancier een goede service zal bieden. Dat kunt u controleren door verschillende vragen op papier te zetten en deze een paar keer op verschillende tijdstippen te vragen. U wordt steeds door een ander geholpen en dan kunt u bekijken of de antwoorden correct zijn. Ook de wachttijd voordat u geholpen wordt en de vriendelijkheid zijn mede bepalend voor de overstap. Dus ga nooit over een nacht ijs als u van leverancier wilt overstappen. U kunt echter wel veel voordeel halen als u kiest voor de goedkoopste leverancier.

Rate this post

Plaats een reactie