Home » Gezondheid » Besparen op zakelijke energie

Besparen op zakelijke energie

Als ondernemer zijnde heb je te maken met veel verschillende kosten. Sommige kosten komen maandelijks terug, andere zijn misschien eenmalig. Wat maandelijkse kosten betreft kun je op een aantal dingen niet besparen, denk bijvoorbeeld aan huur of parkeervergunningen. Op andere dingen zoals zakelijke energie kun je wel besparen. Soms kan overstappen naar een andere leverancier voordelig zijn, maar je kunt ook beter met de energie omgaan.

Overstappen naar andere energieleverancier

Bij het starten van een eigen bedrijf komt veel kijken. Je moet ontzettend veel regelen en afsluiten. Energie inkopen is daar ook een onderdeel van. Waar je toen voor hebt gekozen hoeft niet altijd de beste keuze te zijn. Misschien kun je energie wel goedkoper krijgen. Hier kun je snel achter komen door energie prijzen te vergelijken. Let op dat je dit op een onafhankelijke website doet of dat je naar een onafhankelijk adviseur gaat. Er zijn talloze leveranciers, kies altijd voor een betrouwbare partij. Gazprom Energy is zo’n voorbeeld van een betrouwbare energieleverancier met een goede klantenservice. Ze zijn aanbieder van zakelijke energie voor MKB en ZZP, maar ook voor zorginstellingen en grotere bedrijven met meerdere vestigingen. Gazprom Energy kijkt naar de verwachtingen en het verbruik van jouw bedrijf en doen je een helder voorstel.

Energie besparen

Energie besparen kun je op verschillende manieren doen. Sommige dingen zijn misschien voor de hand liggend, toch kan hier vaak nog een hoop verbeterd worden.

Verlichting

Om te kunnen besparen op verlichting dien je eerst een investering te doen. Vooral in een wat ouder kantoorpand wordt er vaak nog gebruik gemaakt van verouderde lampen. Heb je nu halogeenspots en gloeilampen hangen? Vervang deze dan door LED-verlichting en spaarhalogeenlampen. Heb je nu oude TL-verlichting? Denk dan eens aan moderne TL-verlichting. Deze is energiezuiniger.

In veel bedrijven kan er ook nog bespaard worden op bewust met licht omgaan. Zet het licht in een vergaderzaal uit op het moment dat hier niemand aanwezig is. Kies voor een tijdschakelaar op verlichting zodat er alleen energie verbruikt wordt wanneer dit echt nodig is. In de toiletten en het magazijn kan het verstandig zijn om te kiezen voor bewegingssensors zodat het licht alleen aan gaat op het moment dat de ruimte gebruikt wordt.

Apparatuur

In een kantoorruimte wordt veel met computers gewerkt. In een werkplaats wordt veel met andere apparatuur gewerkt, denk bijvoorbeeld aan een zaagmachine. Er wordt binnen bedrijven altijd veel energie verbruikt, ook op het moment dat de apparaten niet gebruikt worden. Om dit verbruik te minimaliseren kun je schakelblokken gebruiken. Uiteraard blijft het belangrijk om alle apparaten dagelijks na het werk uit te schakelen.

Verwarming

Naast apparatuur en verlichting is verwarming ook een grote kostenpost als het om energie gaat. Ook hier zijn een aantal dingen die je kunt doen om energie te besparen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de isolatie van je bedrijfspand. Dit kan op verschillende manieren. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de thermostaat een uur voordat je naar huis gaat al omlaag te zetten. Het verschil in warmte is klein, maar het verschil in verbruik is groot.

Heb je airconditioning? Zorg dan dat deze in de wintermaanden uit staat en goed onderhouden wordt.

 

 

Rate this post

Plaats een reactie