Home » Gezondheid » Besparen op extern vergaderen

Besparen op extern vergaderen

Iets wat steeds populairder wordt zijn externe vergaderruimtes, hierdoor stijgt ook het aantal vragen over extern vergaderen en daarbij ook de kosten hiervan. Vaak vragen mensen zich ook af of extern vergaderen niet goedkoper kan, het antwoord daarop is ja. Hieronder lees je tips die ervoor kunnen zorgen dat je effectief kosten bespaart bij extern vergaderen.

Het boeken

Er zijn verschillende manieren waarbij je bij het boeken al op een effectieve en efficiënte manier geld kan besparen. Wordt het boeken van een vergaderruimte uitbesteed aan een ander? Betrek de boeker dan actief bij het proces van besparing. Door te zorgen dat boeker actief deelnemen aan de besluitvorming is de boeker op de hoogte van de huidige uitgaven en de gewenste besparing, zo zal deze eerder proberen alles uit de kast te halen om ook daadwerkelijk te besparen en de wensen na te leven. Daarnaast kan je ook veel besparen door een vergaderruimte in daluren te boeken. Dit is zo omdat de bezetting van vergaderruimtes erg kunnen verschillen, doordat aanbieders het liefst een optimale bezetting willen kunnen lagere prijzen bespreekbaar zijn.

Lokale vergaderruimtes

Wil je echt graag geld besparen tijdens het regelen van een externe vergaderruimte dan kan je het beste kiezen voor lokale vergaderruimtes. Door te kiezen voor lokale vergaderruimtes zal je zien dat je ook daadwerkelijk waar krijgt voor je geld. Lokale vergaderzalen zijn vaak veel goedkoper dan vergaderzalen in hotels of congrescentra. Niet alleen zijn lokale vergaderruimtes veel goedkoper maar ook nog eens een stuk sfeervoller. Een lokale vergaderruimte vinden is vaak niet heel moeilijk omdat in elke regio er genoeg kwalitatief goede aanbieders zijn. Deze zijn vaak ook nog eens veel flexibeler en leveren een betere service.

Eigen locatie

Voordat je op zoek gaat naar een externe vergaderruimte is het van groot belang om goed na te gaan of een externe vergaderruimte wel echt nodig is. Vaak gebruiken organisaties minder werkoppervlakte dan dat ze zich realiseren. Door dit aan te pakken zou het zo kunnen zijn dat bestaande plekken beter ingedeeld kunnen worden. Mocht een externe vergaderruimte echt nodig zijn is het ook verstandig om veel medewerkers te laten weten dat je uit bent op besparing. Hierdoor zullen veel medewerkers eerder gemotiveerd worden om actief op zoek te gaan naar goedkoop extern vergaderen. Motiveer bijvoorbeeld de werknemers nog meer door er een grappig bedoelde beloning aan te hangen, door een beetje competitie zorg je ervoor dat collega’s op een leuke manier met kostenbesparing om gaan.

Rate this post

Plaats een reactie