Home » Financieel » Belang van goede administratie

Belang van goede administratie

Administratie is verplicht voor elke ondernemer. Je bent zelfs wettelijk verplicht om je administratie zeven jaar te bewaren. Alle gegevens over je onderneming moeten vastgelegd worden. Deze gegevens zijn namelijk erg belangrijk voor de belastingaangifte. Het maakt niet uit of deze gegevens op papier of digitaal worden bewaard. Het is tegenwoordig vaak makkelijker om het digitaal te bewaren, dan blijft het in takt en je raakt het minder snel kwijt. Van brieven, e-mails, faxberichten en facturen, alles moet bewaard worden en moet je aan kunnen tonen. Daarnaast moeten in al deze uitingen de handelsnaam staan van je bedrijf en het KvK-nummer. Het bijhouden van de administratie is niet iets wat veel mensen leuk vinden om te doen. Het is saai en het neemt veel tijd in beslag. Dat laatste komt voornamelijk omdat ze alles opstapelen en dan ineens een hele berg administratie weg moeten werken. Als je dit elke dag of elke week bijhoudt, dan valt het heel erg mee. Een goede administratie is erg belangrijk, zo kun je te allen tijde snel gegevens terughalen.

 

Soorten administratie

Je hebt verschillende vormen van administratie. Ten eerste heb je de financiële administratie. Hieronder vallen onder andere de aangifte van de omzetbelasting en de jaarrekening onder. Het is belangrijk dat je dat allemaal goed op orde hebt. Een goede administratie is ideaal voor het aangeven van de belasting. Stel dat je een wagenpark hebt, dan is het belangrijk om bij te houden welke auto waar rijdt en hoeveel kilometer. Gelukkig heb je daar tegenwoordig hele handige tools voor. Zo kun je werken met een track en trace systeem van bijvoorbeeld Decos cartracker. Met één druk op de knop heb je een gehele rapportage die zo de administratie in kan en die voldoet aan de eisen van de belastingdienst. Naast de financiële administratie bestaat er ook de salarisadministratie. Dit heeft alles te maken met het personeel dat je in dienst hebt. Nieuwe personeelsleden moeten worden aangemeld en oude personeelsleden afgemeld. De loonstrookjes moeten aangemaakt worden en je moet aangifte doen van de loonbelasting. Dit moet allemaal goed geregeld zijn en met een goede administratie gaat dit allemaal sneller en dat bespaart je uiteindelijk weer tijd.

 

Op orde houden van je administratie

Door een goede administratie kun jij juist tijd besparen en deze tijd efficiënt gebruiken. Zorg dat je via een makkelijk systeem je administratie bijhoudt en doe dit dagelijks. Al je elke dag een half uurtje of uurtje met je administratie bezig bent, houd je het op orde en werk je een stuk efficiënter.

office-638247_640

Rate this post

Plaats een reactie