Home » bromfietsverzekering » Het belang van goed credit management voor je bedrijf

Het belang van goed credit management voor je bedrijf

Niets is voor een ondernemer zo vervelend als achter zijn geld aan moeten. Je wilt je bezig houden met je opdrachten en als ze zijn afgerond wil je zo snel mogelijk je geld. Maar wanneer je je creditmanagement niet op orde hebt, kan er een grote chaos ontstaan.

Het credit management is een belangrijk onderdeel van de financiële administratie van je bedrijf. Het is het proces waarin ervoor wordt gezorgd dat klanten hun rekeningen betalen en dat ze dat ook volledig doen. Wanneer je een goed credit management hebt voorkom je dat klanten niet betalen en dat je achter je geld aan moet.

Bij ondernemen hoort nu eenmaal ook de administratie, al kun je er natuurlijk voor kiezen de hele handel te uitbesteden. Heb je slechts een aantal facturen per jaar, dan is het overzicht makkelijk te bewaren. Maar zodra de facturen zich opstapelen wordt het ingewikkeld. Als je dan niet nauwkeurig bijhoudt wie wat op welke datum heeft betaald, kan het gebeuren dat er een factuur doorheen glipt. Dat is gunstig voor de klant, maar minder gunstig voor jou. Want werken doe je natuurlijk niet vrijwillig.

Met een goed credit management blijft je bedrijf gezond. En je blijft uit de buurt van en incassobureau, wat de relatie met je klanten goed houdt.

Wanneer je druk bent met ondernemen, is het vaak de administratie die er het eerste bij inschiet. Creditmanagement begint al bij het accepteren van de order van de klant. Je kijkt daarna ook naar de zogenaamde debiteurenrisico’s. Bestaat de kans dat de klant niet betaalt? Stel daarom een opdrachtovereenkomst op en maak vervolgens meteen een factuur. Betaalt de klant niet, dan valt er een aanmaning op de mat. Klachten handel je altijd zoveel mogelijk binnen het bedrijf af.

Het is de bedoeling dat je nauwkeurig werkt en alles goed in de gaten houdt. Wanneer klanten weten dat je er bovenop zit, zullen ze een betaling niet snel uitstellen. Ook je klantenadministratie moet altijd up to date zijn. Wanneer alles op orde is kun je verantwoord omgaan met kreditietrisico’s en wordt je bedrijf steeds beter.

Geen zin om het allemaal zelf te doen? Je kunt het uitbesteden. Er zijn verschillende organisaties die het voor je overnemen, zodat jij en je werknemers minder werkdruk ervaren. Zo kun jij je nog alleen maar focussen op het genereren van meer omzet. De professionele aanpak van bureaus zorgen er tevens voor dat facturen over het algemeen sneller worden betaald.

Rate this post

Plaats een reactie